BESPLATNA OBUKA ZA BUDUĆE PREDUZETNIKE: Raspisan javni poziv u Vranju

Дејан Ристић
Dejan Ristić

07. 02. 2023. u 10:50

GRAD Vranje raspisao je javni poziv za pohađanje obuke za 50 nezaposlenih lica čije će najbolje biznis ideje biti podržane sa po 300 hiljada dinara bespovratnih sredstava.

БЕСПЛАТНА ОБУКА ЗА БУДУЋЕ ПРЕДУЗЕТНИКЕ: Расписан јавни позив у Врању

Foto: D. R.

Vranje je jedna od osam lokalnih samouprava u Srbiji koje su od Ministarstva za rad dobile sredstva za realizaciju projekta „Razvoj poslovnih ideja - jednaka šansa za sve“. Na osnovu toga grad je raspisao javni poziv za 50 nezaposlenih za koje će biti organizovana besplatna obuka koja obuhvata oblast preduzetništva, kao i karijerno vođenje.

Nakon obuke koja će trajati ukupno sedam dana, 10 polaznika koji predlože najbolje biznis ideje steći će pravo na dodelu bespovratnih sredstava u iznosu od po 300 hiljada dinara.

Obuku će obavljati stručna lica i ona obuhvata izradu biznis planova, elektronsko knjigovodstvo i ostala bazična znanja za pokretanje sopstvenog posla, kaže gradski većnik za privredu Nebojša Zupančić.

- Grad Vranje je i u prethodne dve godine realizovao slične projekte, gde su nezaposlenima dodeljivana sredstva za započinjanje sopstvenog biznisa. Prilikom obilaska njihovih radnji utvrđeno je da svi uspešno rade - kaže Zupančić.

Većnik dodaje da će svi polaznici obuke imati apsolutnu podršku lokalne samouprave, Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, njega lično, kao i Razvojne agencije Pčinjskog okruga. On je apelovao da se nezaposleni prijave bez bojazni i ustručavanja, jer je jedino važno da dođu sa dobrom idejom.

Bespovratna sredstva mogu biti korišćena za nabavku opreme za rad u registrovanoj preduzetničkoj radnji ili u okviru privrednog društva. Nezaposleni se mogu prijaviti u Nacionalnoj službi za zapošljavanje ili u Gradskoj upravi do 13. februara.

BONUS VIDEO - NI ONA NIJE IZDRŽALA: Zemljotres u Gazijantepu srušio tvrđavu staru 2.000 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili