NOVE STIPEDNIJE U LOZNICI: Prijavilo se 148 kandidata

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

23. 03. 2023. u 11:17

STIPENDIJE je, od 2000. godine, kada su uvedene, jer ih ranije niji ni bilo, ostvarilo 2.702 đaka i studenata iz ovog dela Srbije.

НОВЕ СТИПЕДНИЈЕ У ЛОЗНИЦИ: Пријавило се 148 кандидата

Foto :V.Mitrić

Za nove stipednije prijavilo se 148 kandidata od kojih samo četiri nisu ispunili uslove konkursa. Pravo na ovu blagodet imaju učenici koji su na republičkom ili međunarodnom takmičenju ostarili jednu od prve tri nagrade, kao i studenti državnih fakuleta sa prosekom ocena 9 i više.

- Za studente romskih nacionalnih uslova su bili isti, ali nije bilo potrebno da imaju devet prosek, ali jeste da imaju potvrde da se nalaze u kategoriji studenata kojima je potrebno pomoći i da je dobiju od Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine kao pripadnici te populacije -kaže profesor Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika Loznice. . Studenti sa invaliditetom, pored opštih uslova, imali su uverenje Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Ovoga puta za dobijanje godišnje nagrade uslove su ispunila 52 učenika i 92 studenta. Među učenicima su 24 imali prvu nagradu, devet drugu i 19 treću, dok skoro trećina nagrađenih studenata studira medicinu. Visina nagrade ostaje za učenike sedam, a studente dvanaest hiljada dinara mesečno. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti