SAT ZA NAŠU PLANETU: Kraljevčani i ove godine učestvuju u globalnoj akciji

G. ĆIROVIĆ

24. 03. 2023. u 19:47

I ove godine Kraljevčani će se pridružiti globalnoj akciji „Sat za planetu Zemlju“ koju svake poslednje subote u martu organizuje Svetska organizacija za zaštitu prirode.

САТ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ: Краљевчани и ове године учествују у глобалној акцији

G.Šljivić

Ova kampanja kada gradovi širom sveta gase svetla na sat vremena ukazujući na značaj očuvanja životne sredine, ustanovljena je 2007. godine u Sidneju i ima za cilj da podstakne milione građana da bar na kratko budu jedinstveni i da razmisle o svom uticaju na klimatske promene sa kojima se Zemlja svakodnevno suočava.

Grad Kraljevo će se akciji pridružiti isključivanjem javne rasvete na sat vremena, sutra od 20.30 do 21.30, i to na Trgu srpskih ratnika i na platou ispred Trga Svetog Save.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum