SPASAVALI ŽIVOTE, DOBILI GRAMATU: Priznanje Eparhije valjevske Službi hitne medicinske pomoći

B. PUZOVIĆ

19. 04. 2023. u 06:30

Episkop valjevski Isihije uručio je arhipastirsku gramatu Službi hitne medicinske pomoći ovdašnjeg Doma zdravlja, te letnje uniforme za zaposlene. Povod je podvig ove službe, koja je prošle jeseni efikasno pružila pomoć i zbrinula 17 teško povređenih putnika autobusa koji se prevrnuo u neposrednoj blizini jezera – akumulacije Stubo Rovni, kod Valjeva.

СПАСАВАЛИ ЖИВОТЕ, ДОБИЛИ ГРАМАТУ: Признање Епархије ваљевске Служби хитне медицинске помоћи

Foto: Pristup

Gramata je dodeljena za nesebičan trud, na delu iskazanu ljubav i čovekoljublje, a naročito za ukazanu pomoć onima kojima je potrebna. Prema rečima episkopa valjevskog Isihija, događaj koji je povod za uručenje gramate, jeste najistaknutiji i najvidljiviji primer Službe hitne medicinske pomoći i svi su svesni da je ona diskretna i nenametljiva.

- Prošlog oktobra načinili smo veliki poduhvat, kada smo u nesreći na brani Stubo Rovni za nešto više od sat vremena zbrinuli svih 17 teško povređenih putnika, čime smo sprečili da posledice budu mnogo veće – rekao je načelnik Službe hitne pomoći dr Dejan Branković. - Imamo dve ekipe u smeni, a tog dana su i ostali zaposleni prekinuli nedeljni odmor i rekordnom brzinom stigli u službu. Osim gradskog područja, pokrivamo i najudaljenije i najnepristupačnije terene 24 sata dnevno. Drago nam je što Crkva to prepoznaje, ovo priznanje motivisaće nas da radimo još bolje i posvećenije na dobrobit naših sugrađana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVET JE U ČUDU: Rodžer Federer je upravo izjavio ovo o Noletu - Novak Đoković gleda i ne veruje!