ZA ČISTIJI VAZDUH: Potpisan ugovor Pajića i Vujović

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

04. 05. 2023. u 07:36

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao ugovor o sufinansiranju realizacije projekta smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih ložišta.

ЗА ЧИСТИЈИ ВАЗДУХ: Потписан уговор Пајића и Вујовић

foto V Mitrić

Cilj projekta je ugradnja kotlova na biomasu i gas, koji će doprineti smanjenju emisije zagađujućih supstanci u vazduh iz individualnih ložišta.

Ukupna sredstva za realizaciju ovog projekta su deset miliona dinara. Ministarstvo dodeljuje sredstva u iznosu od osam miliona, dok ostala sredstva obezbeđuje Grad Šabac. 

- Ovo je druga godina kako grad Šabac sprovodi ovaj projekat sa Ministarstvom zaštite životne sredine. Individualna ložišta su među najvećim zagađivačima vazduha, a ugradnjom kotlova na biomasu i gas smanjićemo zagađivanje životne sredine. Zajedno sa svojom državom trudimo se da sugrađanima obezbedimo uslove za zdrav život -istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove