GODIŠNJI KONCERT KUD "DIMITRIJE KATIĆ": Publika bila oduševljena

Z. GLIGORIJEVIĆ

22. 05. 2023. u 15:35

GODIŠNjI koncert Kulturno-umetničkog društva "Dimitrije Katić" iz Crkvenca održan je sinoć u Centru za kulturu u Svilajncu.

ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУД ДИМИТРИЈЕ КАТИЋ: Публика била одушевљена

Foto: Jovica Šajatović

U dvočasovnom programu na sceni su se nizale gradske, vlaške, igre iz Srbije, Šumadije, Jasenice i Knjaževca, koje su izveli folklorni i dečiji ansambli KUD-a "Dimitrije Katić" i pobratimskog KUD-a "Stevan Sinđelić Vojska", u kome igraju i članovi iz Mačevca, Radošina i Rajkinca. Nastupio je i frulaš Miroslav Milić.

Posebnu pažnju privukla je dečija pevačka grupa iz Vojske sa pesmom "Gusta mi magla padnala", a veče je završeno zajedničkom pobratimskom koreografijom, igre iz Vranjskog polja, KUD-a "Dimitrije Katić" i KUD-a "Stevan Sinđelić Vojska".

- Koncert je bio retrospektiva našeg osmogodišnjeg rada. Kroz izvođenje različitih igara, videlo se bogatstvo narodne baštine i raskoš nošnji, ali i veliki entuzijazam, ljubav prema igri, pesmi i druženju koje folklor sa sobom nosi – ocenio je umetnički rukovodilac i predsednik KUD-a "Dimitrije Katić" Bojan Aćimov i dodao da se “iza magije na sceni krije i nekoliko meseci napornih proba, ali da se sve poteškoće kojih je bilo zanemare kada igrače na sceni ponesu aplauzi i ovacije publike”.

Predsednik KUD-a "Stevan Sinđelić Vojska" iz Vojske Jovica Šajatović istakao je da je njegovim članovima bilo zadovoljstvo da nastupaju na ovom koncertu koji je još jednom pokazao da folklor bratski povezuje ljude i duhovno obogaćuje život.

Među publikom bilo je i gostiju iz Rusije koji su rekli da su oduševljeni srpskom igrom i pesmom ova dva ansambla, koja do kraja godine očekuje još mnogo nastupa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)