KRISTINU LEK ČEKA U JAPANU: Humanitarna akcija za teško obolelu devojku iz Kruševca

S.BABOVIĆ

26. 05. 2023. u 07:00

INOVATIVAN lek „delitakt“ čeka Kristinu Blagojević (18) iz Kruševca u Japanu, ali vremena da do njega dođe je sve manje.

КРИСТИНУ ЛЕК ЧЕКА У ЈАПАНУ: Хуманитарна акција за тешко оболелу девојку из Крушевца

foto: FB

Pre samo dva meseca, učenici Politehničke škole koja se godinama bori protiv agresivnog tumora mozga rečeno je da su prognoze loše. Ostalo joj je još godinu dana života. Nada se pojavila u Japanu. Porodica, prijatelji i brojni Kristinini saveznici u borbi veruju da postoji šansa da se bolest pobedi.

Karcinom glioblastum gladus uklonjen je u celini na Klinici za neourohirurgiju 2021. godine, ali se bolest vratila posle godinu dana. Brojne humanitarne akcije uspele su da, posle operacije u KCS, mladu Kruševljanku odvedu do intervencije u Istanbulu.

Nažalost, tumor se vratio posle godinu dana.

Humanitarke okupljane oko Udruženja "Obrok za porodicu"- Kruševac, 28. maja, od 10 do 17 sati, organizuju veliki humanitarni bazar kako bi pomogli da se lečenje u Japanu i ostvari. Bazar se održava u centru grada kod Kocke. Prodaju se donirane igračke, odeća, cveće, servisi, saksije, nakit.

- Kristina je bila zdravo i veselo dete koje je uživalo u svom detinjstvu sve do 2020. godine kada su se pojavile glavobolje, umor, promene u ponašanju, loše socijalne interakcije, pad koncentracije - navode u Fondaciji „Budi human“. - Usledili su specijalistički pregledi i dijagnostika. Tek u leto 2021. godine kada je Kristina imala epileptični napad, nakon CT glave koji je pokazao promene na mozgu konstatovano je da ima zloćudni tumor.

Kristina sa roditeljima i dva brata živi u selu Globare kod Kruševca. Sami ne mogu da se izbore sa ogromnim medicinskim troškovima. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima