OBILNA KIŠA POTOPILA BAŠAID: Nevreme u okolini Kikinde, padao i led ( Foto)

R. Š.

02. 06. 2023. u 23:34

Selo Bašiad kod Kikinde kasno popodne i večeras zahvatilo je jako nevreme, sa obilnom kišom, a padao je i led. Velika količina vode pala je između 17 i 18, 30 sati, a bilo je i grada veličine lešnika koji je zabeleo mnoga dvorišta.

ОБИЛНА КИША ПОТОПИЛА БАШАИД: Невреме у  околини Кикинде, падао и лед ( Фото)

Foto: G. Birimac

- Oko pola sata je bilo užasno, zahvatila nas je oluja, jaka i obilna kiša, padao je i led, a bilo je i vetra. Kad se to smirilo, kiša je padala još oko sat vremena, ali na sreću više nije bilo grada. Ne bi nikako valjalo da je duže potrajalo – prepričava jedna meštanin.

Popolavljena su mnoga dvorišta, a na travnjacima se zadržala i velika količina leda. Prizor je bio neverpvatan, jer su zeleni travnjaci i žardinjere sa cvećeme ođendom bili prekriveni gradom. Ulični kanali nisu mogli da prihvate veliku količinu vode, pa su poplavljeni trotoari, a voda je prodrla i u mnoge podrume kuća i drugih objekata. U pomoć meštanima stigla je mehanizacija JP „Kikinda“ kako bi iskopala nove kanale da bi voda mogla da otiče.

- Mehanizacij je u selu, kopala kanale i posle 23 sata. Pala je velika količina vode, pa su morali da preseku kolovoz u jednoj ulici, jer voda nije imala gde da otiče. Kanači nisu mogli sve da prihvate – navodi Bašaidac.

Prema nezvaničnim informacijama, popolavljeni su i delovi atara. Kiše je bilo i na području Banatske Topole. Meštani će zbog vode imati štetu u baštama, voćnjacima, ali i na njivama. Procena je da bi nastala ogromna šteta da je kiša padala duže istom jačinom.

I dok je u okolini nevreme potapalo sela, u Kikindi, koja je dvadesetak kilometara dalje, kiše skoro da nije ni bilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima