MATURANTI NASMEJANI NA PREKRETNICI ŽIVOTA: Jagodinski đaci obeležili kraj školske godine (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

06. 06. 2023. u 18:17

NAJLEPŠI trenutak u životu svakog svršenog srednjoškolca, matursko veče, ove godine proslavila su 162 đaka Gimnazije “Svetozar Marković” i 170 učenika ETŠ “Slavka Đurđević” u Jagodini.

МАТУРАНТИ НАСМЕЈАНИ НА ПРЕКРЕТНИЦИ ЖИВОТА: Јагодински ђаци обележили крај школске године (ФОТО)

FOTO: Privatna arhiva

Elegantni i nasmejani, maturanti su obeležili završetak srednješkolskog obrazovanja, koji je najveća prekretnica na životnom putu svakog mladog čoveka. Miroslav Veljković, direktor Gimnazija „Svetozar Marković“ u Jagodini poručio im je da se vode moralnim principima, da upišu ono što vole i da rade ono što vole.

- Ovo je specijalna generacija, jer je prošla sve i svašta. Od korone, preko onlajn, pa sve do klasične nastave. Verovatno su mnogo brže sazreli nego njihovi prethodnici, što je dobro za njih s obzirom na to šta im predstoji kroz život – dodao je Veljković.

I Zorica Milojević, profesorka ekonomske grupe predmeta u ETŠ “Slavka Đurđević” u Jagodini, ocenila je da ova generacija posebna po mnogo čemu, a potom dodala:

- Posebna je zato što je, nažalost, upisana kada je krenula korona. Prilagođavana je onlajn nastavi, “gugl” učionicama, “vajber” grupama, ali to je generacija koju sam ja učila i od koje sam mnogo naučila. Srećna sam što sam bila deo njihovog života i oni mog. Srećna sam što sam ih učila, što sam ih usmeravala na pravi put, što sam ih učila pravim vrednostima, što sam bila njihov vetar u leđa kada su zastali i što sam se radovala njihovoj sreći. Ovo matursko veče je kruna i uživam u ovoj lepoti i u ovoj sreći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)