NOVI GOLOVI I KOŠEVI ZA BLOK "PARTIZAN" Rekonstrukcija sportskih terena u najnaseljenijem delu Bačke Palanke

Z. Rajić

24. 06. 2023. u 12:45

NAJURBANIJI i najnaseljeniji deo Bačke Palanke, Blok "Partizan", postaće uskoro moderan gradski centar i po sportskim terenima koji će biti potpuno rekonstruisani. Taj posao je počeo ovih dana, a trebalo bi da bude završen do 1. avgusta. Radovi su, prema rečima predsednika Opštine Branislava Šušnice, deo opsežnih ulaganja u sport, koja su ove godine u lokalnom budžetu određena u iznosu od 112 miliona dinara.

НОВИ ГОЛОВИ И КОШЕВИ ЗА БЛОК ПАРТИЗАН Реконструкција спортских терена у најнасељенијем делу Бачке Паланке

foto S. Maleš

- Igrališta u Bloku "Partizan" su omiljena mesta za treninge i rekreaciju sportista i građana Bačke Palanke. Za njihovo obnavljanje izdvojili smo 9,1 milion dinara. Na terenima će biti uklonjena stara i postavljena tartan podloga i namešteni novi golovi i koševi, kao i zaštitna ograda - predočio je Šušnica.

Blok "Partizan" čini oko 50 isključivo stambenih zgrada od četiri do osam spratova, u kojima živi oko 4000 stanovnika. Oko sportskih terena su mali park i široko šetalište, koje vodi do pešačke zone starog gradskog jezgra.

Svi navijaju za Bačku

Anketom među stanarima Bloka "Partizan" bilo je teško utvrditi da li većina njih navija za istoimeni fudbalski klub ili za Crvenu zvezdu, ali svi podržavaju lokalnu Bačku, koja se trenutno takmiči u Srpskoj ligi Vojvodina, a tri sezone, u periodu od 2017. do 2021. godine, provela je u Superligi Srbije.

- Biće uređene staze oko sportskih terena i u parku, a predviđeno je i da bude reparirano dečje igralište. Pored postojećeg, biće posađeno novo zelenilo - dodao je Šušnica.

Prošle godine je za razvoj sporta u Bačkoj Palanci i 13 sela u ovoj opštini bilo opredeljeno 105 miliona dinara, a ove godine 7 miliona više.

- Moramo da vodimo računa o tome jer smo sportska sredina na glasu, koja je dala mnoge reprezentativce i šampione. Istovremeno smatramo da su veoma važni i rekreativni i školski sport. Poslednjih godina napravili smo sportske hale pri školama u Gajdobri, Pivnicama, Despotovu i Mladenovu. Trenutno je u izgradnji fiskulturna sala pri OŠ "Sveti Sava" u Bačkoj Palanci, za šta smo izdvojili 52,3 miliona dinara - istakao je Šušnica.

Cilj je, kako je rekao, da sve gradske mesne zajednice, kao i sva sela, izuzev tri najmanja - Vizića, Karađorđeva i Neština, imaju sportske dvorane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)