OTVOREN BELOCRKVANSKI KARNEVAL: U narednih šest dana puno koncerata, izložbi, karnevalskih grupa...

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

20. 06. 2023. u 17:34

NASTUPOM hora „Bella musica“ i „Belocrkvanskih mažoretkinja“, sinoć je u Beloj Crkvi svečano otvoren najstariji karneval u Srbiji – Belocrkvanski karneval.

ОТВОРЕН БЕЛОЦРКВАНСКИ КАРНЕВАЛ: У наредних шест дана пуно концерата, изложби, карневалских група...

Foto: TOO Bela Crkva

Na platou ispred Gradske biblioteke najavljeno je i šta sve tokom narednih šest karnevalskih dana očekuje posetioce i brojne turiste, koji su već počeli da dolaze na belocrkvanska jezera.

Radnim danima biće organizovani konceti klasične muzike, izložbe i književne večeri, dok će se glavni program odvijati u petak i subotu.

Najavljeno je da će u petak, na dečjoj karnevalskoj povorci, učestvovati animatori i 20 grupa maskiranih mališana. Tu će, tradicionalno, biti izabrani i najlepši klinac i klinceza.

Uveče će na glavnoj bini, nakon vatrometa, koncert održati Željko Vasić.

U subotu od 19 časova počeće velika međunarodna karnevalska povorka, koju jedinstvenom čine alegorijska kola – eksponati velikih dimenzija, koja vuku motorna vozila.

-Glavnom ulicom ove godine će prodefilovati 24 karnevalske grupe i deset alegorijskih kola. Imaćemo goste iz Malezije, Slovenije, Hrvatske, Severne Makedonije, Republike Srpske, Crne Gore… Takođe, i svi karnevalski gradovi iz Srbije će imati svoje predstavnike – nabraja Ilija Blanuša, direktor Centra za kulturu Bela Crkva.

Nakon povorke, Dejan Petrović i Big Bend će održati koncert, a svečano zatvaranje karnevala predviđeno je za nedelju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!