DOKUMENT O SLAVNIM TRENUCIMA NAŠE KOŠARKE: Naši asovi dočekani velikim aplauzom

Дејан Ристић
Dejan Ristić

26. 06. 2023. u 12:17

„Magična igra pod obručima'', naziv je izložbe koju su u Vranju predstavili Željko Rebrača i Vlada Dragutinović, a kojom Košarkaški savez Srbije proslavlja stoti rođendan košarke u našoj zemlji.

ДОКУМЕНТ О СЛАВНИМ ТРЕНУЦИМА НАШЕ КОШАРКЕ: Наши асови дочекани великим аплаузом

D. Ristić

Naši košarkaški asovi dočekani su velikim aplauzom Vranjanaca, naročito najmlađih koji su želeli da razmene koju reč i da se fotografišu sa njima. 

Željko Rebrača, jedan od najboljih evropskih centara s kraja 20. veka, istakao je da se košarka može smatrati nacionalnim sportom, jer nas je na najpozitivniji način promovisala u svetu. 

Rebrača ukazuje da je cilj ove putujuće izložbe da se mladi animiraju i podstaknu da se bave košarkom i nastave tradiciju uspeha dugu 100 godina. Sport je taj koji ujedinjuje, socijalizuje i druženje je mnogo kvalitetnije uz sportske aktivnosti, smatra proslavljeni as.

Izložba na šest velikih panoa donosi fotografije najslavnijih trenutaka naših košarkaša u proteklih 100 godina. Takođe, izloženi su i trofeji, zapisnici, odevni predmeti, lopte i još puno toga što od zaborava čuva neke od najblistavijih momenata srpske košarke. Mnogi od izloženih predmeta do sada nisu viđeni u javnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!