„KAD MISLI NAVIRU“ RADETA MILOSAVLJEVIĆA: Promocija knjiga u atrijumu paraćinske biblioteke (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

22. 07. 2023. u 09:06

NOVINAR, publicista i pisac Rade Milosavljević koji trenutno živi na više adresa, a najviše u Švajcarskoj, predstavio je sinoć u Paraćinu tri svoje knjige istog naziva „Kad misli naviru, u snu i na javi“.

„КАД МИСЛИ НАВИРУ“ РАДЕТА МИЛОСАВЉЕВИЋА: Промоција књига у атријуму параћинске библиотеке (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Književno veče organizovano je u atrijumu Biblioteke „Dr Vićentije Rakić“, a v.d. direktorka ove ustanove Biljana Drenovaković, koja je događaj otvorila, najavila ga je kao prvo u nizu koje će biti organizovano pod vedrim nebom.

Podsetivši da se promocija organizuje baš na rođendan velikog pisca Ernesta Hemingveja, čija ga je kratka priča inspirisala da sam počne da stvara kratke forme, autor je objasnio da je prva knjiga sadržala oko 300 priča. Objavljena je 2018. godine, a ostale dve pod istim nazivom svetlo dana ugledale su 2019. i 2022.

- Tematika sve tri knjige je slična: ljubav, strepnja i vreme u kom živimo u vidu kratkih priča i aforizama jer sam kao novinar posebnu ljubav imao baš prema kratkoj formi, odnosno vestima - objasnio je Milosavljević.

O stvaralaštvu ovog autora govorili su ljudi iz iste branše, publicista i novinar Aleksandar Avramović i Miroslav Dimitrijević, književnik, a veče je upotpunio maestro na violini, profesor na Konzervatorijumu u Beču, Petar Maksimović.

Rade Milosavljević (1951) rođen je u Medveđi (resavskoj). Profesionalnu novinarsku karijeru je započeo u nekadašnjem Radio Svetozarevu, odnosno „Novom putu“. Devedesetih godina prošlog veka preselio se u Lozano (Švajcarska). Između ostalog, sve češće istražuje svoje korene, a prvu knjigu „Radovanjci od Vinče do Resave“ objavio je 2015. godine. Sada priprema drugi deo tog izdanja koja obrađuje Donju Resavu i istovremeno priprema knjigu koja će isključivo biti vezana za svilajnačku opštinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)