KONTROLA SAOBRAĆAJA: Nasilni vozači i ovog vikenda na putevima Pomoravlja

Z. GLIGORIJEVIĆ

07. 08. 2023. u 13:37

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, u kontroli saobraćaja tokom vikenda na teritoriji Pomoravlja, alkotestirali su 720 vozača i isključili iz saobraćaja 12 njih su vozili pod dejstvom alkohola, saopštila je Informativna služba PU Jagodina.

КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА: Насилни возачи и овог викенда на путевима Поморавља

Foto:Z.Gligorijević

Saobraćajna patrola u Ćupriji zaustavila je pedesettrogodišnjeg vozača „opel astre“ koji je upravljao vozilom sa 2,24 promila alkohola u organizmu. On je zadržan i protiv njega će, zbog nasilničke vožnje, biti podneta prekršajna prijava.

Takođe, saobraćajna policija sankcionisala je 510 prekršaja, od kojih 301 prekršaj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, 144 prekršaja nevezivanja sigurnosnog pojasa, 29 prekršaja nepropisne upotrebe mobilnih telefona i 15 prekršaja nepropisnog prevoza dece.

U cilju unapređenja bezbednosti, saobraćajna policija će nastaviti sa pojačanim kontrolama s posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su i najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda.

Saobraćajna policija apeluje na vozače da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)