KLADOVLJANI ZA POMOĆ KOSOVSKOM HRAMU: Koncert za crkvu u Orahovcu

S. M. J.

14. 08. 2023. u 17:07

OPŠTINA Kladovo u saradnji sa Udruženjem „Narodna diplomatija“ organizuje u sredu, 16. avgusta humanitarni koncert za pomoć Crkvi Uspenja presvete Bogorodice u Orahovcu na Kosovu i Metohiji.

КЛАДОВЉАНИ ЗА ПОМОЋ КОСОВСКОМ ХРАМУ: Концерт за цркву у Ораховцу

Matica srpska

Na Letnjoj pozornici obnovljene tvrđave Fetislam u Kladovu u sredu 16. avgusta posetioci će biti u prilici da uživaju u najlepšim srpskim i ruskim pesmama na humanitarnom koncertu koji Opština Kladovo organizuje u saradnji sa Udruženjem „Narodna diplomatija“.

Publici će se ovom prilikom predstaviti Pavlina Radovanović, četrnaestogodišnja devojčica iz Orahovca, koja na scenama širom Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Rusije oduševljava publiku svojim anđeoskim glasom interpretirajući kosovske i narodne pesme.

Na humanitarnom koncertu na kojem se prikupljaju sredstva za Crkvu Uspenja presvete Bogorodice u Orahovcu, na Kosovu i Metohiji, sagrađenoj 1859. na temeljima bogomolje iz 15. veka, nastupiće i  vokalne solistkinje Milica Dosković, članica Opere Srpskog narodnog pozorišta i Katarina Bogdanović uz pratnju na harmonici Aleksandra Kovačevića.

Koncert je zakazan za 20 časova na Letnjoj pozornici tvrđave Fetislam, a u slučaju kiše ili jakog vetra održaće se u pozorišnoj sali Centra za kulturu Kladovo.

Organizatori pozivaju ljubitelje naše i ruske narodne pesme da svojim prisustvom i dobrovoljnim prilogom, prema sopstvenim mogućnostima, uživaju u ovom programu i pomognu našu pravoslavnu svetinju na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)