STIŽE POMOĆ DRŽAVE: U Bačkoj Palanci ne prestaje borba sa posledicama olujnog nevremena

S.B.

20. 08. 2023. u 14:42

JAVNA komunalna preduzeća u Bačkoj Palanci su u prethodnih mesec dana imala više od 1.300 intervencija na otklanjanju posledica oluje a borba sa sanacijom štete, kako ističu u toj opštini, još traje.

СТИЖЕ ПОМОЋ ДРЖАВЕ: У Бачкој Паланци не престаје борба са последицама олујног невремена

opština bačka palanka

Inspekcijske službe su, i pored činjenice da je uklonjeno 500 stabala polomljenog, oborenog i oštećenog drveća, izadale nalog da se zbog nestabilnosti, koja može ugroziti bezbednost građana, ukloni bar još 500 stabala.

- Prema podacima JP "Vojvodinašume" u ataru Bačke Palanke oluja je uništila više od 500.000 kubika drveta- kaže Branislav Šušnica, predsednik opštine Bačka Palanka.- JKP "Komunalprojekt" odnelo je više od 1.000 prikolica polomljenog drveća i granja sa gradskih ulica. JP „Standard“ je imalo oko 330 intervencija na sanaciji štete, a njihovi inženjeri su izvršili procenu radova za sanaciju štete na 70 javnih objekata, kao i pripremu kompletne tehničke dokumentacije za 26 objekta javne namene. Uz intervencije na sanaciji štete, JKP "Komunalprojekt" je bio angažovan na uništavanju abmrozije, redovnom odnošenju smeća, održavanju zelenila, dok su radnici JP "Standard" pored hitnih intervencija, tokom i nakon oluje, obeležili 2.250 kvadratnih metara pešačkih prelaza i 8,7 kilometara linija na kolovozu.

Bačka Palanka će, kako ističe Šušnica, do 1. septembra, kada je početak školske godine, popraviti sve škole i vrtiće.

- Vlada Srbije će obezbediti finansijsku pomoć kako za sanaciju javnih objekata, tako i za popravku privatnih kuća oštećenih u oluji. Pokrajinska vlada nam je odobrila 100 miliona dinara pomoći, ali to nije dovoljno, jer su razmere štete velike. Potrebno nam je najmanje još 150 miliona dinara. Do 18. avgusta je prijavljena šteta na čak 5.773 kuće i zgrade i 70 javnih objekata. Ogromna je šteta i na poljoprivrednim usevima, jer do sada je stiglo 912 prijava. Komisije za procenu štete danonoćno rade, a opštinska uprava je u neprestanoj komunikaciji sa nadležnim službama Vlade Srbije- kaže Šušnica.

Podrška

BAČKOPALANAČKA opoština je, kako ističe njen predsedniki, Branislav Šušnica, uspela da obezbedi i dodatnu podršku u mašinama i ljudstvu iz drugih gradova i opština, kako bi se što pre završili svi neophodni radovi i kompletno sanacirala šteta na celoj teritoriji opštine Bačka Palanka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu