GRAĐEVINSKI MATERIJAL ZA 125 PORODICA: Igor Mirović uručio ugovore o finansijskoj pomoći za izbegle i prognane

Z. GRUMIĆ

13. 09. 2023. u 17:01

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade igor Mirović uručio je danas u Novom Sadu ugovore o dodeli bespovratne novčane pomoći za ukupno 125 izbeglih ili raseljenih porodica u Vojvodini, kako bi lakše dovršili izgradnju svojih kuća ili obnovili stambene objekte.

ГРАЂЕВИНСКИ МАТЕРИЈАЛ ЗА 125 ПОРОДИЦА: Игор Мировић уручио уговоре о финансијској помоћи за избегле и прогнане

Pres služba Pokrajinske vlade

Ta taj program pomoći, koji se ostvaruje posredstvom Fonda za izbegla i raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, ovog puta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno ukupno 50,5 miliona dinara a pojedinačni iznosi su od 200.000 do pola miliona dinara.

- Od 2016. do ove godine izdvojili smo ukupno 132,5 miliona dinara za nabavku građevinskog materijala i pomogli 418 porodica koje su, ne svojom voljom nego mukom i stradanjem, 90-ih godina došle u Srbiju, ovde u srpsku Vojvodinu i zasnovale svoja domaćinstva – rekao je Mirović na uručivanju ugovora u Holu Pokrajinske vlade.

On je dodao da pokrajinska i republička vlada zajednički, kroz programe Komesarijata za izbeglice, obezbeđuju uslove da što veći broj tih porodica dođe do krova nad glavom.

- U kontinuitetu se grade i stambeni objekti u gotovo svim mestima naše zemlje, posebno u Vojvodini, gde još nemali broj ljudi nije rešio svoje stambeno pitanje. Otvoreni smo za podršku i pomoć, delimo sudbinu i borimo se za zajedničku budućnost naše dece i naše zemlje – poručio je Mirović.

Među onima koji su dobili finansijska sredstva je i učiteljica Tatjana Petrović, izbegla iz Sarajeva ratne 1992. godine, koja od tada živi u Vajskoj u opštini Bač.

- Konkurisala sam prvi put i dobila novac za obnovu krova kuće, koja uskoro „puni“ 100 godina. Ova pomoć znači mojoj porodici veoma mnogo, jer znamo koliko je skup građevinski materijal – izjavila je ona za „Novosti“, zahvalivši Fondu i Pokrajini koji, kako je dodala, uvek imaju sluha za podršku izbeglim i raseljenim licima.

Zadovoljstvo je vidljivo i na licu Miloša Puhače, izbeglog iz okoline Vojnića u Hrvatskoj.

- Dobrodošla mi je ova finansijska pomoć. Renoviraću krov na kući, tako da više neće prokišnjavati – rekao je Puhača, koji je svoj novi dom zasnovao na Banstolu u inđijskoj opštini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima