„TEHNIČKI DANI U PARAĆINU“: Udruženje inženjera i tehničara obeležilo 75 godina rada

Зорана Рашић
Zorana Rašić

28. 10. 2023. u 16:11

U PARAĆINU je održan naučno-stručni skup „Tehnički dani“ čiji su domaćini bili tamošnji Dom tehnike i Mašinsko-elektrotehnička škola (MEŠ), a događaj je okupio veliki broj profesora, inženjera i stručnjaka iz mašinske oblasti rada.

„ТЕХНИЧКИ ДАНИ У ПАРАЋИНУ“: Удружење инжењера и техничара обележило 75 година рада

Foto: Fejsbuk/MEŠ

Organizatori stručnog skupa bili su Udruženje inženjera i tehničara opštine Paraćin i MEŠ kao stručna škola, pod pokroviteljstvom Opštine Paraćin i u saradnji sa  Savezom udruženja i inženjera Srbije. Paraćinsko udruženje je na ovaj način obeležilo značajan jubilej – 75 godina rada, podelivši priznanja i zahvalnice, sa željom da utiče na širenje tehničke kulture mladih i na kontinuirano obrazovanje naših inženjera i tehničara.

Gosti i učenici ove škole u sali Doma tehnike i amfiteatru MEŠ-a imali su priliku da čuju četiri izvanredna predavanja na temu solarnih panela, projektovanja solarne elektrane, Zakona o zgradarstvu i električnim automobilima u funkciji zaštite životne sredine.

Posebno je zanimljivo bilo predavanje o projektu postavljanja solarnih panela na ravnom krovu te srednje škole površine oko hiljadu kvadrata, što bi moglo da obezbedi proizvodnju besplatne električne energije za potrebe sve četire srednje škole u Paraćinu i Doma tehnike, naglasio je jedan od predavača, inženjer Božidar Ivanković.

Bilo je i reči o idejnom rešenju solarne elektrane na trasi auto-puta pored Paraćina.

Osim Ivankovića, predavanja su održali i prof. dr Milovan Žiković i profesor MEŠ-a Igor Minasijan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)