PROJEKAT „ČISTA SRBIJA“: Najveći infrastrukturni projekat u istoriji Svilajnca

Z. GLIGORIJEVIĆ

02. 11. 2023. u 16:10

Povodom realizacije projekta „Čista Srbija“, u opštini Svilajnac danas je održan sastanak opštinskog rukovodstva sa partnerima iz Kine i Srbije.

ПРОЈЕКАТ „ЧИСТА СРБИЈА“: Највећи инфраструктурни пројекат у историји Свилајнца

Foto:SO Svilajnac

Projekat obuhvata izgradnju kanalizacione mreže na teritoriji opštine Svilajnac. Ugovor za prvu fazu radova potpisan je maja ove godine. Njime je predviđena izgradnja oko 72 kilometara kanalizacione mreže u selima Kušiljevo, Troponje, Subotica i Sedlare. Vrednost radova je oko 30 miliona evra.

- Do sada smo obavili velike pripremne radove, a danas su sa nama izvođači sa kojim smo se dogovorili da do 15. novembra budu sve ekipe na terenu. Kanalizacija u sva četiri sela radiće se istovremeno. Ovaj projekat unaprediće i kvalitet života ljudi, ali i zaštitu životne sredine – ocenio je izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i dodao da je ovo najveći projekat u oblasti infrastrukture u istoriji Svilajnca.

Prema Milanovićevim rečima, očekuje se i druga faza projekta, koja je još veća od prve, a koja bi obuhvatala sela Grabovac, Crkvenac, Dublje, deo Svilajnca i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Kada celokupan projekat bude gotov, oko 70 odsto građana opštine Svilajnac imaće regulisanu kanalizaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti