POČINJE PRVA FAZA: Od 10. novembra startuje izgradnja kanalizacione mreže za četiri svilajnačka sela

Z. GLIGORIJEVIĆ

08. 11. 2023. u 19:33

Prva faza izgradnje kanalizacione mreže za svilajnačka sela Suboticu, Sedlare, Troponje i Kušiljevo počeće 10. novembra.

ПОЧИЊЕ ПРВА ФАЗА: Од 10. новембра стартује изградња канализационе мреже за четири свилајначка села

Foto:SO Svilajnac

Tim povodom predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović danas je održao sastanak sa predsednicima Saveta mesnih zajednica ovih sela i svim vlasnicima građevinskih mašina iz Svilajnca, koji bi mogli da budu angažovani na ovom prejektu od izvođača radova.

-Izvođače radova s,mo zamolili, a oni su uvažili da prilikom angažovanja mašina prednost imaju ljudi sa teritorije opštine Svilajnac. Tako će vlasnici kamiona i mašina u naredne dve do tri godine, koliko traje projekat, imati siguran posao. Ovo je nesumnjivo najveći projekat u infrastrukturi u istoriji opštine Svilajnac, pre svega po obimu posla. Očekuje nas i druga faza od naredne godine koja bi obuhvatala sela Crkvenac, Dublje, Grabovac, deo Svilajnca i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Ukupna vrednost ove faze biće oko 70 miliona evra – izjavio je Milanović.

On je dodao da će, kada projekat bude gotov, oko 70 odsto stanovništva imati mogućnost da se priključi na kanalizaciju što je inače i evropski standard.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)