POSLE BAZARA - PAKETIĆI: Kruševačka Fejsbuk grupa "Obrok za porodicu" u novoj humanitarnoj akciji

S.BABOVIĆ

30. 11. 2023. u 07:15

KRUŠEVAČKA Fejsbuk grupa "Obrok za porodicu" ima više od 4.500 članova i svi su pozvani da pomognu deci uoči predstojećih praznika, a cilj je da se sakupi što više novogodišnjih paketića za ovdašnje mališane...

ПОСЛЕ БАЗАРА - ПАКЕТИЋИ: Крушевачка Фејсбук група Оброк за породицу у новој хуманитарној акцији

Foto:Obrok za porodicu Krusevac

- Poklone pripremamo peti put i nadamo se tradicionalno dobrom odzivu. Jer broj naših pratilaca raste i dobijamo sve više mogućnosti da nekome pomognemo. Novogodišnje paketiće uručićemo Centru za osobe sa invaliditetom i udruženju za pomoć i unapređenje položaja dece i mladih sa posebnim potrebama "Osmeh na dlanu", te ovdašnjem Porodilištu i deci na lečenju u kruševačkoj bolnici - kaže Žaklina Radonjić, administratorka grupe koja se vremenom transformisala i u istoimeno udruženje.

Ali volonterke pripremaju i novogodišnji bazar, pa će zaradu od prodatih namirnica, odeće, ukrasa, dekoracija... proslediti za lečenje dvanaestogodišnjeg sugrađanina Danila Nikolića, koji se - osim protiv dečjeg autizma i razvojnog poremećaja - često bori i sa virusima. Pomoć je, kažu, potrebna i četvorogodišnjoj Mili Petrović iz Varvarina, oboleloj od cerebralne paralize, o kojoj brine samo majka.

Dosad je, inače, pomoć ovih dobrih ljudi dobilo više od 500 porodica, u kojima teško živi oko 2.200 članova, a među njima su samohrani roditelji, stari i usamljeni, mališani koji vode bitku za lek i život...

A da bi se obezbedilo što više paketića, svi koji žele mogu da uplate i novac, na račun 160-6000001255298-83, u Banci Inteza, za naznakom "Za Kruševac".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima