Asfaltiranje puta između Bačkog Monoštora i Kupusine u punom jeku

J. L.

06. 12. 2023. u 13:00

Asfaltiranje puta koji spaja Bački Monoštor u somborskoj i Kupusinu u apatinskoj opštini privode se kraju.

Асфалтирање пута између Бачког Моноштора и Купусине у пуном јеку

foto:Grad Sombor

-Asfaltirano je oko jednog kilometra, a verujem da ako nam vremenski uslovi dozvole, posle prvog sloja možemo početi asfaltiranje i drugog, odnosno završnog sloja asfalta. Po završetku radova, Grad će uraditi odbojne ograde kako bi korisnici ove saobraćajnice bili što bezbedniji, a takođe, Zimska služba je uvrstila ovaj put u svoje održavanje, tako da kada se otvori za saobraćaj, ova deonica će biti održavana kao i ostale saobraćajnice na teritoriji grada Sombora - kaže Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

Nakon završenih pripremnih radova koji su podrazumevali nasipanje peskovitog šljunka i drobljenog kamenog agregata, u toku su radovi na asfaltiranju nosećeg sloja asfalta u dužini od 5,3 kilometra i širine 5,5 metara.  Ovaj put će biti od velikog značaja za sve stanovnike Bačkog Monoštora i Kupusine, ali i šire.

-Zahvaljujem se Gradu Somboru i Autonomnoj pokrajini Vojvodini jer su prepoznali značaj ovog puta koji se sada asfaltira. Monoštorci su mogli samo da sanjaju da će se ovaj put jednog dana uraditi, ali nakon višedecenijske želje, napokon možemo da kažemo da će se ta želja i ostvariti. Ovaj put ima veliki značaj za povezivanje Bačkog Monoštora i Kupusine - dodaje Dalibor Forgić u ime MZ "Bački Monoštor".

Dužina puta od Bačkog Monoštora do Kupusine iznosi 10,5 kilometara, a projekat sufinansiraju Uprava za kapitalna ulaganja APV i Grad Sombor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)