U CRVENOM KRSTU ANGAŽOVAN 47 GODINA: Paraćincu Slobodanu Đorđeviću medalja CK

Зорана Рашић
Zorana Rašić

07. 12. 2023. u 11:05

DOBITNIK najviše nagrade Crvenog krsta Srbije povodom obeležavanja Međunarodnog dana volontera u Paraćinu je Slobodan Đorđević, dugogodišnji volonter i bivši profesionalac CK , odnedavno u penziji.

У ЦРВЕНОМ КРСТУ АНГАЖОВАН 47 ГОДИНА: Параћинцу Слободану Ђорђевићу медаља ЦК

Foto: Crveni krst Paraćin

On je dobio medalju CK za dugogodišnji dobrovoljni i profesionalni rad, zalaganje za razvoj Crvenog krsta i poseban doprinos za ostvarivanje ciljeva i misije ove humanitarne organizacije.

U paraćinskom Crvenom krstu Đorđević, koji je godinama bio sinonim za ovu organizaciju, bio je predsednik pet godina i sekretar 24, dok je ukupno u Crvenom krstu bio angažovan tačno 47 godina, čime svakako zaslužuje posebno mesto u istoriji ove organizacije.

Osim Đorđeviću, paraćinski CK podelio je i drugim zaslužnim pojedincima, volonterima i organizacijama, zaslužena priznanja.

Foto: Z. Rašić

Dodela priznanja CK u Paraćinu

Od pojedinaca, nagrađeni su još Momčilo Milutinović, Nenad Stojković, Luka Ilić, Miroslav Mitrović, Ivan Đorđević, Stefan Islamović, Ivana Nikolić, Dragana Tošić i Milan Antić.

Dobitnici zlatnog i srebrnog znaka su Dobrovoljno vatrogasno društvo „Paraćin“ , Vatrogasno-spasilački vod, opštinski Štab za vanredne situacije, Dom zdravlja i Saobraćajna policija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)