"SPARTAK" I ZA VUKOSAVU: Dodeljena najpreestižnija nagrada u oblasti sporta u Vojvodini (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

07. 12. 2023. u 20:04

NAGRADA "Jovan Mikić Spartak", najprestižnija u oblasti sporta u Vojvodini, 56. put je dodeljena najzaslužnijim sportistima, sportskim pregaocima i kolektivima.

СПАРТАК И ЗА ВУКОСАВУ: Додељена најпреестижнија награда у области спорта у Војводини (ФОТО)

Foto: Privattna arhiva

Priznanje za najboljeg sportistu pokrajine zasluženo je pripalo sjajnom basketašu Dejanu Majstoroviću. Kao najbolji sportski radnik nagradu je dobila Zrenjaninka, Vukosava Đapić Atanacković, nekadašnja uspešna atletičarka i šampionka u sprinterskim disciplinama, a sada veoma aktivna kao sportski i humanitarni radnik i sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina.

- Grad u kojem sam rođena, ponikla i sada živim i radim, Zrenjanin, pre dve godine, nosio je titulu Evropski grad sporta, pored brojnih olimpijaca Maje Ognjenović, Ivane Vulete, Bodiroge, braće Grbić, Vujina, Stanilova, Nikića, Rnića, u njemu je i sada mnogo talentovanih, budućih asova - uz osmeh ističe Vukosava, ponosno naglašavajući da je jedna od osnivača humanitarne akcije Sportom za bolje sutra.

Spartakovu nagradu, koju joj je uručio Mladen Stošin, sekretar Sportskog saveza Vojvodine, dobitnica Srebrne medalje Crvenog krsta iz Zrenjanina, posvetila je svojim saradnicima i sinu, koji joj daje najveću energiju i snagu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)