"DEČAK LEPTIR" IPAK NIJE SAM: Humanitarna akcija u Bačkoj Palanci

Zoran Rajić

12. 12. 2023. u 05:00

SVOJEVRSNI "dvojac bez kormilara", kako je sebe nazvao humani bračni par Gordana i Ivan Šikora iz Batajnice, novogodišnjim motivima oslikavao je tokom minulog vikenda izloge na sedam lokala u Bačkoj Palanci, čiji su vlasnici - zauzvrat - obezbedili novčane donacije za lečenje desetogodišnjeg Ognjena Bojkovića iz Obrenovca, "dečaka leptira", obolelog od bulozne epidermolize, karakteristične po jakoj osetljivosti kože.

ДЕЧАК ЛЕПТИР ИПАК НИЈЕ САМ: Хуманитарна акција у Бачкој Паланци

foto Privatna arhiva

Prethodno su istu misiju realizovali i u njegovom mestu - apelujući da mu se obezbedi skupi lek iz SAD, prikupljanjem priloga i slanjem SMS poruke 1525 na broj 3030. Ipak, istinski podvig načinili su tokom septembra i oktobra, kada su na biciklima prevalili put od čak 2.800 kilometara, od Beograda do Atine, i nazad. Štaviše, u Grčkoj su upoznali i inspirisali i članove planinarsko-speleološkog društva "Vučja stopa" iz Foče, koji su organizovali humanitarni uspon na Maglić, najviši vrh BiH, te za Ognjena sakupili 800 konvertibilnih maraka.

Inače, Šikore sve svoje aktivnosti finansiraju prikupljanjem čepova za reciklažu, na putovanjima i u Batajnici, a Aleksa Ćulum, koji se bavi zaštitom i udomljavanjem napuštenih pasa i ostalih životinja, na čiji poziv su Gordana i Ivan realizovali akciju u Bačkoj Palanci, kaže da nikada nije sreo tako divne ljude, sa tako lepom i korisno osmišljenom društvenom pričom.

Podsetimo, tokom lanjskog godišnjeg odmora, Gordana i Ivan na dva točka prevalili su 1.000 kilometara po Vojvodini, noseći na leđima poruku: "SMS 1196 na 3030", za pomoć četvorogodišnjoj Mili Žeželj iz Sivca, za koju su ove godine organizovali i humanitarni maskenbal na jednom salašu u Ivanovoj rodnoj Kuli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)