USPEŠNA GODINA ZA MUZEJ NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

04. 01. 2024. u 17:52

Objavljivanje kalendara za 2024. godinu posvećenog Salonu Ota Bihalji Merina u Beogradu, povodom 120 godina od rođenja ovog književnika, likovnog kritičara, publiciste i istoričara umetnosti, bila je poslednja aktivnost Muzeja naivne i marginalne umetnosti (MNMU) u Jagodini.

УСПЕШНА ГОДИНА ЗА МУЗЕЈ НАИВНЕ И МАРГИНАЛНЕ УМЕТНОСТИ (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Prema rečima Radmile Stamenković, kustoskinje i edukatorke u Muzeju naivne i marginalne umetnosti u Jagodini, na kalendaru se mogu videti dela različitih likovnih umetnika koja su postavljena u Salonu.

-Salon Oto Bihalji Merin sa stalnom postavkom otvoren je u Beogradu, gradu u kome je sedište našeg Muzeja. Protekla godina bila je veoma uspešna, a jedan od naših najvećih uspeha bila je i izložba u Italiji „Svesno napuštanje realnosti“ Save Sekulića i Ilije Bosilja. Organizovali smo i izložbe u Sloveniji, u Svilajncu, a u Jagodini je veoma posećena bila velika izložba „Partizanka i Fragonar - Kolekcija slika Jovanke Broz“ koju su pratile izložbe njenih haljina i aksesoara – navodi kustoskinja Stamenković.

Već 18. januara u Galeriji MNMU u Jagodini biće otvorena izložba „Art brut” koju će činiti radovi iz kolekcije “Infleld“.

Foto:Z.Gligorijević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!