PODVIG ČLANICA UDRUŽENJA ŽENA "SLATKI OSMEH" IZ JAGODINE: Za bolesnu decu čak 5.000 medenjaka

Z. GLIGORIJEVIĆ

06. 01. 2024. u 16:15

ČLANICE udruženja žena "Slatki osmeh" iz Jagodine, već 18 godina organizuju humanitarne akcije tokom kojih prikupljaju nočanu pomoć za one kojima je to najpotrebnije. Krajem prošle i početkom ove godine, međutim, prevazišle su čak i vlastita očekivanja, jer su napravile čak 5.000 medanjaka!

ПОДВИГ ЧЛАНИЦА УДРУЖЕЊА ЖЕНА СЛАТКИ ОСМЕХ ИЗ ЈАГОДИНЕ: За болесну децу чак 5.000 медењака

Foto:Z.Gligorijević

Satima su ih, kažu, fondanom i jestivim flomasterima ukrašavale novogodišnjim motivima - poput Deda Mraza, Sneška Belića, irvasa, jelke... - te prodavale na Dunavskom keju, namenivši zaradu dečaku iz Beograda koji mora na operaciju u inostranstvu, dvoma malim Nišlijama i za lečenje četvoro dece iz Jagodine.

- U pravljenju medenjaka je, od novembra prošle, do početka ove godine, učestvovalo sedam članica. Ne znam tačno koliko smo novca sakupile u Beogradu i Nišu, a u našem gradu suma je dostigla 240.000, pa je svako od četvoro ovdašnjih mališana dobio po 60.000 dinara - kaže predsednica "Slatkog osmeha" Dragana Simić.

Ali, i po završetku ove akcije, humane žene pravile su medenjake i torte kojima su obradovale štićenike Udruženja za pomoć mentalno nedovljno razvijenim osobama u Jagodini, a pripremile su i pakete sa sredstvima za higijenu, obućom, odećom i slatkišima, kojima će za Božić obradovati štićenice Doma pri manastiru Svete Petke, u Izvoru kod Paraćina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...