U DUHU PRAVOSLAVLJA: Pisac Siniša Nikolić prihod od prodaje knjige "Bog i zapad" poklonio crkvi kod Zrenjanina (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

10. 01. 2024. u 17:15

Pisac Siniša Nikolić, autor knjige "Bog i zapad", koja je promovisana u mestu Jaša Tomić, kod Zrenjanina, kompletan prihod od prodatih knjiga poklonio pravoslavnoj crkvi u ovom banatskom mestu.

У ДУХУ ПРАВОСЛАВЉА: Писац Синиша Николић приход од продаје књиге Бог и запад поклонио цркви код Зрењанина (ФОТО)

Foto: S. Mladenoski

Osim humanog autora, koji je jedan od retkih pisaca romskog porekla u Banatu, o njegovoj knjizi u kojoj je opisao lično iskustvo sa zapadnom kulturom, govorili su Darko Grahovac i protojerej Miladain Jović.

- Opisao je veoma aktuelnu temu, paralela između načela pravoslavlja i novog evropskog sistema vrednosti, koristeći veoma sa jasne činjenice - istakao je Darko Grahovac.

Uz predstavnike srednjobanatske opštine Sečanj, predsednicu Skupštine opštine Draganu Marton i zamenika Arsena Plahina, humanitarnoj promociji knjige Bog i zapad, prisustvovala je i Katica Nikolić kordinator za Rome opštine Sečanj.

- Siniša Nikolić je među prvim stvaraocima pisanog dela kod Roma u Banatu, a svaki vid ovakvog kulturnog sadržaja je veliki korak za napredak Romske nacionalne manjine - naglasila je Katica Nikolić, ne skrivajući zadovoljstvo što je autor sav prihod od prodaje knjige, kao prilog poklonio pravoslavnoj crkvi u mestu Jaša Tomić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!