KO KAŽE DA NEMA DOBRIH LJUDI? Dve Kruševljanke postavile kućice za promrzle životinje na ulici (FOTO/VIDEO)

S.BABOVIĆ

16. 01. 2024. u 12:47

DVE devojke iz Kruševca postavile su kućice za životinje na dve lokacije u gradu, kako bi ih zbrinule tokom hladnih dana ovog januara.

КО КАЖЕ ДА НЕМА ДОБРИХ ЉУДИ? Две Крушевљанке поставиле кућице за промрзле животиње на улици (ФОТО/ВИДЕО)

Foto:FB

Prve dve kućice pojavile su se kod obdaništa u naselju Ujedinjene nacije i na autobuskoj stanici u naselju Dedina. Kako su objavile ove plemenite devojke, prezadovoljne su podrškom ljudi u akciji, koja se zove "Pomoć šapicama tokom zime".

Sve je počelo jednom objavom na Fejsbuku:

- Drugarica i ja smo želele za početak da napravimo kućice za životinje na ulici, za početak da to budu najobičnije kućice dobro obložene zbog zime i hladnoće - objavila je plemenita Anđela Misić iz Kruševca. - Tu bi svakog drugog dana stavljale hranu i vodu. Mi smo planirale da to postavimo u naseljima UN i Dedina. Ako još neko želi da nam se pridruži, pomogne na bilo koji način finansijski ili da donosi hranu i da postavimo kućicu kod njega u naselju, nek nam se javi. I ako imate bilo kakvo staro ćebe, peškire, možete donirati da postavimo u unutrašnjnost kućica.

Donatori i organizacije za zaštitu životinja ORPAK javili su se devojkama i tako je uz kućice nabavljena i hrana za gladne i promrzle životinje. Pristigla je i ambalaža za privremeno sklonište, koje su humanitarke ukrojile i postavile u dva naselja. 

Akcija se nastavlja….

https://www.facebook.com/100007635228728/videos/962522551967023/

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu