ŠAPČANI GRADE KOMPLEKS ZA ZDRAVSTVENU ZAŠTITU NAJVEĆEG DELA MAČVANSKOG OKRUGA: Nova bolnica na 80.000 kvadrata

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

08. 02. 2024. u 13:22

JAVNI uvid u Plan detaljne regulacije nove bolnice u Šapcu pred zainteresovanima će biti do 10. februara, a izgradnja pomenutog kompleksa planirana je na parceli oivičenoj ulicama Hajduk Stanka sa istočne i Gavrila Principa sa jugozapadne strane, dok je na severnoj strani granica parcele zaštitni pojas Železnice.

ШАПЧАНИ ГРАДЕ КОМПЛЕКС ЗА ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ НАЈВЕЋЕГ ДЕЛА МАЧВАНСКОГ ОКРУГА: Нова болница на 80.000 квадрата

Foto:V.Mitrić

Nova bolnica - za teritoriju Mačvanskog okruga, bez Loznice i Malog Zvornika - projektovana je na bezmalo 80.000 kvadrata korisnog prostora, jer više nije aktuelna rekonstrukcije u krugu postojeće ustanove i Doma zdravlja. Koncept predviđa podelu budućeg kompleksa na šest funkcionalnih celina - hiruršku, internističku, dnevnu bolnicu sa polikliničko-ambulantnim odeljenjem, zonu izdvojenih funkcija u koju spadaju psihijatrija i infektivni blok, energetiku i sektor komunalnog i medicinskog otpada. Posebno se vodilo računa da "put prijema bolesnika i njihov prelazak u stacionarno stanje bude što kraći i jasniji, kako bi se mešanje spoljnih korisnika sa pacijentima i medicinskim osobljem izbeglo, odnosno svelo na minimum".

Inače, Opšta bolnica "Dr Laza K. Lazarević" je zdravstvena ustanova sekundarnog nivoa, koja osiguranicima iz Mačvanskog okruga od 3.268 kvadratnih kilometra, sa ukupno osam lokalnih samouprava - Šabac, Loznica, Bogatić, Vladimirci, Koceljeva, Mali Zvornik, Krupanj i Ljubovija - pruža usluge iz svih oblasti zdravstvene delatnosti. Od ukupno 297.778 stanovnika, ka ovoj ustanovi gravitira više oko 207.000 pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)