I DUNJA IDE U VOJNIKE : U novosadskom Centru Ministarstva odbrane danas svečano ispraćeni regruti martovske klase (FOTO/VIDEO)

S. B.

29. 02. 2024. u 18:59

U CENTRU Ministarstva odbrane Novi Sad, danas je 18 kandidata, među kojima i tri devojke, na svečanoj ceremoniji potpisalo ugovore za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire u martovskom uputnom roku

И ДУЊА ИДЕ У ВОЈНИКЕ : У новосадском Центру Министарства одбране данас свечано испраћени регрути мартовске класе (ФОТО/ВИДЕО)

Pres služba grada

 Uz predaju raporta i intoniranje „Bože pravde“, potpukovnik Dragan Dimoski, načelnik Centra ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, naglasio je da su mladići i devojke ispunili sve propisane uslove i da je tradicija nastavljena.

- Mladići i tri devojke, koje će ulepšati vojnički stroj, odlaskom na dobrovoljno služenje vojnog roka nastavljaju tradiciju svojih očeva, dedova i pradedova, kao i vekovnu tradiciju srpskog naroda ali i svih ostalih naroda koji su živeli i žive u našoj lepoj zemlji, da rado odlaze u vojsku i da se odazivaju na poziv da brane otadžbinu. Oni su patriote i daju značajan doprinos, a po završetku odsluženja vojnog roka mogu da konkurišu i zasnuju radni odnos u Vojsci Srbije kao profesionalni vojnici. Pozivam sve zainteresovae mlade ljude da se već danas- sutra prijave za upućivanje na dobrovoljno služenje u junskom uputnom roku- istakao je potpukovnik Dimoski.

Igor Crnobarac, zamenik gradonačelnika Novog Sada, naglasio je da je ispraćaj iz Centra Ministarstva odbrane tradicionalan, tim pre što su kandidati svesni značaja Vojske Srbije za našu državu i narod.

- To je čin vredan poštovanja. Čestitam kandidatima i želim da u narednih šest meseci steknu što više znanja i iskustva koja će im koristiti bilo da se opredele za poziv profesionalnog vojnika ili da obavljaju druge civilne poslove - rekao je Crnobarac.

Kandidati će vojni rok služiti šest meseci, u tri faze, najpre u lokalnim Centrima za osnovnu obuku, zatim u Centrima za specijalističku obuku i tri meseca u jedinicama Vojske Srbije. Obuka za rezervne oficire realizuje se dva puta godišnje, u Vojnoj akademiji u Beogradu.

- Želja mi je da se odužim otadžbini i smatram da bi svaki muškarac trebalo da odsluži vojni rok. Voleo bih da služim u rečnoj jedinici a inače sam završio srednju školu za kuvara. Uveren sam da ću posle vojske postati ozbiljniji čovek- kaže Mihajlo Tanasić (20) iz Žablja.

Zahvalnice

IGORU Crnobarcu, zameniku gradonačelnika Novog Sada i Petru Đurđevu, direktoru Istorijskog arhiva grada, su uručene posebne zahvalnice za saradnju sa Centrom ministarstva odbrane.

Dunja Šafranj (20), farmaceutski tehničar iz Novog Sada, jedna je od tri dame koje su se prijavile za martovsku „klasu“.

- Odlučila sam se za dobrovoljno služenje vojnog roka sa željom da ostanem u vojsci profesionalno i budem u sanitetskoj službi- kaže Dunja Šafranj.

BONUS VIDEO -  POTRESNE REČI MAJKE UBIJENOG ANDRIJE ČIKIĆA: Kasno je za iskreno saučešće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)