PROJEKAT U IZRADI: Izgradnja mosta podno srednjovekovnog Magliča u Ibraskoj klisuri

G. ĆIROVIĆ

07. 03. 2024. u 13:24

Posle četiri godine otkako je nabujali Ibar srušio jedini most koji vodi ka srednjovekovnom Magliču u Ibarskoj klisuri nedaleko od Kraljeva, ova tvrđava bi do kraja 2024. ili prve polovine 2025. trebalo ponovo da postane dostupna i pristupačna velikom broju posetilaca.

ПРОЈЕКАТ У ИЗРАДИ: Изградња моста подно средњовековног Маглича у Ибраској клисури

G.Šljivić

To je nedavno potvrdio i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić koji je naglasio da je za izgradnju potupno novog pešačko-biciklističkog mosta podno tvrđave koji će spojiti obale Ibra, kao i za prateće sadržaje, ovo Ministsarstvo izdvojilo 451 milion dinara. Prema njegovim rečima, u toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije, potom sledi dobijanje građevinsku dozvole, a od trenukta kada izvođač bude uveden u posao biće potrebno šest meseci da most bude sagrađen.

Ovaj kapitalni projekat, podsećamo, procenjen je na ukupno 475 miliona dinara, od kojih će država izdvojiti pomenuti 451 milion, a kraljevačka lokalna samouprava dodatnih 24 miliona dinara i osim izgradnje mosta preko Ibra, obuhvata i izgradnju parkinga koji će se nalaziti sa desne strane puta Kraljevo–Raška, platoa i pasarele koja će omogućiti turistima da bezbedno pređu Ibarsku magistralu.

G.Šljivić

 

- Nakon završetka ove, izuzetno značajne faze, Grad će se potom potruditi da obezbedi još interesantnih turističkih sadržaja u okviru kompleksa Magliča kako bi svi posetioci mogli da uživaju ne samo u predivnom pogledu sa impozantne tvrđave, već i da vide kako se živelo u Srbiji u srednjem veku – pojašnjava gradonačelnk Kraljeva dr Predrag Terzić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!