NE TURIRAJ, MATURIRAJ: U Paraćinu tribina u okviru nacionalne kampanje (FOTO)

Z. R.

21. 03. 2024. u 17:02

OPŠTINA Paraćin jedna je od 56 lokalnih samouprava u kojoj Agencija za bezbednost saobraćaja sprovodi kampanju da maturanti na predstojeće maturske večeri ne odlaze automobilima, pa je tribina na tu temu za učenike završnih razreda srednjih škola održana danas.

НЕ ТУРИРАЈ, МАТУРИРАЈ: У Параћину трибина у оквиру националне кампање (ФОТО)

Foto: Savet za bezbednost saobraćaja opštine Paraćin

Generacija maturanata upravo su mladi vozači koji su tek dobili vozačku dozvolu ili su u fazi njenog dobijanja, a po statistici, petina poginulih u saobraćajnim nesrećama su mladi, zbog čega Agencija ovakvim tribinama ukazuje na velike posledice saobraćajnih nezgoda.

Ovogodišnja poruka je: „Na putu do 0 ne turiraj – maturiraj!“, a tribina u Paraćinu je organizovana u zgradi Regionalnog inovacionog startap centra u saradnji sa tamošnjim Lokalnim savetom za bezbednost saobraćaja.

Nenad Stojković iz tog saveta ističe da Opština Paraćin u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja nastavlja sa promotivno-preventivnim aktivnostima. Tribini pod nazivom „Na maturu bez automobila“ realizovana je jer su maturanti kao mladi vozači veoma rizična kategorija u saobraćaju, posebno nakon slavlja kakve se maturske večeri, na kojoj se konzumira i alkohol.

- Saobraćajne nezgode posle maturskih večeri su, nažalost, česte budući da dosta njih dolazi svojim vozilima, pa je svrha tribine da se na maturante utiče da koriste drugi prevoz i tako da se sačuvaju mladi životi – objašnjava Stojković.

A kakve su sve posledice ovakvih saobraćajnih nezgoda maturanti su mogli da vide i čuju od Siniše Savića, koji ju je lično doživeo sa svega 18 godina, zbog čega je postao osoba sa invaliditetom.

On je mladima kao saradnik Agencije za bezbednost saobraćaja preneo direktno svoje iskustvo da vožnja u alkoholisanom stanju može biti opasna, kako im se ne bi dogodilo da ponove njegovu grešku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)