PUNO SRCE JUŽNJAČKO: Na javnim površinama posude za odlaganje čepova samo u dva mesta u Srbiji, Leskovcu i Vlasotincu

Игор Митић
Igor Mitić

26. 03. 2024. u 09:31

VLASOTINCE je, pored Leskovca, jedina lokalna samouprava u Srbiji koja je obezbedila prostor na platou u centru mesta za prikupljanje plastičnih čepova.

ПУНО СРЦЕ ЈУЖЊАЧКО: На јавним површинама посуде за одлагање чепова само у два места у Србији, Лесковцу и Власотинцу

foto: OU Vlasotince

Posude za odlaganje čepova sa pet ambalaže postoje u školama, vrtićima i drugim ustanovama, ali su samo ove dve lokalne samouprave podržale ideju da ih postave i na javnoj površini i tako dodatno podstaknu građane da učestvuju u akciji pod nazivom „Čep za hendikep“, koja traje punih 12 godina.

- Puno je srce kada dođete ovde. Postavljanjem ovog metalnog srca pokazali ste da je sve moguće i jednostavno. Hvala vam što ste nas kontaktirali i pozivamo sve Vlasotinčane i Leskovčane da i dalje učestvuju u akciji prikupljanja čepova – istakli su predstavnici organizacije „Čep za hendikep“.

foto: OU Vlasotince

Vlasotinčani su, za relativno kratko vreme, prepunili metalno srce postavljeno u centru ove varoši. Na trgu u Leskovcu postavljeno je pre skoro pune dve godine, a istovetne posude u gradu na Veternici nalaze se i na portirnici Gradske uprave, kao i na ulazima u Uslužni centar i gradsku biblioteku.

- Sa prijateljima sam i ranije sakupljao čepove sa pet ambalaže. Potom smo se okupili u neformalnu grupu i iskoristili konkurs opštine i švajcarske organizacije „Helvetas“, namenjen malim projektima, i tako nabavili ovu konstrukciju u obliku srca – kazao je Branislav Pešić, aktivista neformalne grupe građana iz Vlasotinca - Sve vreme bili smo u kontaktu sa organizacijom „Čep za hendikep“ kako bi u kontinuitetu doprinosili nabavci ortopedskih pomagala, istovremeno čuvajući životnu sredinu.

Predstavnike organizacije „Čep za hendikep“ primio je i zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić. Njihova saradnja, kako je najavljeno, biće proširena realizacijom manifestacije pod nazivom „Čep fest“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!