U LOZNICI ODRŽANO TRODNEVNO REPUBLIČKO TAKMIČENJE UČENIKA UGOSTITELJSKIH ŠKOLA Đačke đakonije za svaku zgodu

в митрић

26. 03. 2024. u 05:00

JEDINI grad u Jadru bio je domaćin trodnevnog Republičkog takmičenje ugostiteljskih škola. Kako je, još tokom otvaranja manifestacije istakao predstavnik organizatora, direktor Ekonomske škole u Loznici, profesor Milan Nedeljković, učestvovalo je ukupno 86 učenika iz 32 obrazovne ustanove širom Srbije.

У ЛОЗНИЦИ ОДРЖАНО ТРОДНЕВНО РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА УГОСТИТЕЉСКИХ ШКОЛА   Ђачке ђаконије за сваку згоду

foto v mitrić

U prisustvu predstavnika Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja, Đoke Petrovića, te prosvetne inspektorke Gordane Stojanović, besedio je i predsednik Zajednice srednjih ekonomskih škola Novica Novaković, direktor jedne takve institucije u Sremskoj Mitrovici, a đaci su potom najpre polagali teorijski test, dok je praktični deo nadmetanja organizovan u Banji Koviljači, lozničkom Sportskom centru i u Naučno-obrazovno-kulturnom centru u Tršiću.

Članove centralne komisije činili su pomenuti predstavnik Ministarstva prosvete, Đorđe Stojanović iz Visoke hotelijerske škole, koji je bio i sastavljač testova, te Zoran Okulić kao mentor i domaćin, profesor Nedeljković.

I, učenici su se takmičili u pet disciplina, a u usluživanju gostiju tokom poslovnog ručka najbolja je bila Anđela Atanasovski iz Ugostiteljsko-turističke škole u Beogradu, ispred Sanje Jojkić iz SŠ "Svetozar Miletić" u Novom Sadu i Milana Batak koji u Novom Beogradu pohađa Turističku školu.

U izradi barskih mešavina trijumfovala je Anđela Karadžić iz SŠ "Svetozar Miletić" u Novom Sadu, drugo mesto osvojio je Nenad Ristić iz lozničke škole, a treće Nemanja Vranješević iz novobeogradske STŠ.

Posle pripremanja jela po zadatom meniju, bez premca bila je Jovana Jovičić iz domaće ustanove, a slede Marko Barbulović iz Kladova i Andrea Fara iz Ugostiteljsko-turističke škole u Beogradu.

Pripremanje "a la kart" jela, od ponuđenih namirnica, bila je oblast u kojoj je dominirala Anđela Veljković, učenica Ugostiteljsko-turistička škole u Nišu, dok su se iza nje plasirali Anastasija Riđošić iz EŠ "9. maj" u Sremskoj Mitrovici i Viktor Deak iz ekonomske škole "Bosa Milićević" u Subotici.

U pripremnju restoranskih poslastica ubedljivo najuspešnija bila je Lozničanka Jasna Isaković, koju su sledile Marija Jovanović iz UTŠ u Beogradu i Natalija Đurić iz ekonomske škole "Stana Milanović" u Šapcu.

Takmičari koji su osvojili prva tri mesta u svih pet disciplina dobili su pehare, diplome i poklone sponzora, a svi učesnici takmičenja - zahvalnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

MEČ SEZONE U GRACU: Pobeda vodi Zvezdu u nokaut fazu Lige Evrope!