UGAŠEN POŽAR NA GRADSKOJ DEPONIJI U NOVOM SADU : Vatra nije ugrozila bezbednost i zdravlje Novosađana

S. B.

02. 04. 2024. u 14:22

POŽAR na gradskoj deponiji kraj novosadskog naselja Klisa, koji je izbio noćas i saniran u kratkom vremenskom periodu, nije ugrozio zdravlje i bezbednost Novosađana ni u jednom trenutku.

УГАШЕН ПОЖАР НА ГРАДСКОЈ ДЕПОНИЈИ У НОВОМ САДУ : Ватра није угрозила безбедност и здравље Новосађана

JKP

To se ističe u saopštenju Gradske kuće i naglašava da su u lokalizaciji i gašenju požara učestvovali novosadski vatrogasci, radnici javno-komunalnih preduzeća „Čistoća“, „Put“ i „Vodovod i kanalizacija“, kao i inspektori Uprave za inspekcijske poslove i drugi nadležni organi i institucije.

- Oni su požar koji je izbio sinoć oko 22.40 časova lokalizovali oko 2.40 časova jutros, uspešnom i brzom reakcijom. Otežavajuća okolnost u gašenju požara bio je jak vetar koji je konstantno duvao i širio plamen na okolno rastinje, a dim koji se širio kretao se suprotno od pravca grada. Imajući u vidu da je vatrom zahvaćeno polje pokriveno zemljom i inertnim materijalom, najviše je gorelo rastinje i nije bilo opasnosti od širenja požara niti opasnih materija koje su produkt sagorevanja. Vatra nije zahvatila polja na kojima se trenutno odlaže otpad, što je olakšalo gašenje požara. Uzrok nastanka požara još se uvek utvrđuje, ali je evidentno da vremenske prilike u čitavoj zemlji pogoduju nastanku požara- kaže se u saopštenju i ističe da je Grad Novi Sad još jednom pokazao da je spreman da sa svojim javnim i javno- komunalnim preduzećima i vatrogasnom službom brzo reaguje i spreči širenje bilo kakve opasnosti po građane.

Iz JKP „Čistoća“ javljaju da je velikim zalaganjem Vatrogasne službe Grada Novog Sada, vozilima tog preduzeća i javnog komunalnog preduzeća „Put“, uspešno ugašen.

- Prostor koji je zahvaćen požarom je pod stalnim nadzorom, a vozila za slučaj potrebe su u stalnoj pripravnosti. Gradska deponija radi nesmetano, a prijem otpada se odvija uobičajeno – poručuju iz „Čistoće“.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)