ZA ŠKOLOVANJE NIKAD NIJE KASNO: Jelena odustala od arhitekture pa postala najbolji student Visoke strukovne škole za vaspitače

Рада Шегрт
Rada Šegrt

06. 04. 2024. u 15:40

OBELEŽAVAJUĆI veliki jubilej, 70 godina rada, Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi proglasila je Jelenu Daljev (29) za studenta generacije školske 2020/2021. godine.

ЗА ШКОЛОВАЊЕ НИКАД НИЈЕ КАСНО: Јелена одустала од архитектуре па постала најбољи студент Високе струковне школе за васпитаче

Foto: R. Šegrt

Ona je diplomirala u julu prošle godine sa ocenom 10, a njena prosečna ocena tokom studiranja bila je 9,87. Jelena je stekla zvanje vaspitač dece predškolskog uzrasta. Njen put do diplome ove škole bio je nešto duži, jer je najpre upisala drugi fakultet, pa otišla u inostranstvo. Tek kada se vratila u Kikindu, počela je da se obrazuje za vaspitača.

Foto: Grad Kikinda

Sadašnja generacija
 

- Iskreno, studije mi nisu bile mnogo teške. Ovu plaketu koristim da pozovem sve mlade koji visoko obrazovanje nisu upisali onda kada i njihovi vršnjaci ili su iz nekih razloga prekinuli školovanje ili su upisali nešto od čega su odustali ili su pak imali drugi životni put, da mogu uspešno da nastave školovanje, jer nikada nije kasno. Svi možemo da ostvarimo nešto ako to želimo. Ja sam najpre upisala arhitekturu u Beogradu, pa sam onda otišla u inostranstvo, najpre u Nemačku, pa u Tajland, a onda sam radila u Kini. Na kraju sam se vratila u Srbiju i upisala ovu školu u rodnom gradu. Volim Srbiju i Kikindu, mada još nisam sasvim sigurna hoću li ovde ostati - objasnila je Jelena.

Foto: R. Šegrt

Studenti generacija

Gosti

SVEČANOSTI povodom obeležavanja 70 godina rada ove škole prisustvovali su pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje prof. dr Zoran Milošević, gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, bivši i sadašnji profesori, studenti, kolege i saradnici.

Foto: Privatna arhiva

Đerđ Nemet _ omiljeni profesor

Osim ove, škola je prvi put dodelila i Plaketu dr Jelena Mićević Karanović, koja nosi ime po prerano preminuloj profesorki, koja je iznenada umrla pre dve godine. Prvi dobitnik ove plakete je njen bivši sudent Nikola Halai, koji je na osnovnim studijama ranije bio student generacije. U julu prošle godine odbranio je master rad sa ocenom 10, a to mu je bila i prosečna ocena tokom master studija.

- Nadam se da bi moja profesorka bila ponosna na mene - rekao je Halai.

Uručeno je još 90 diploma studentima osnovnih i master strukovnih studija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)