KRISTALNA U DUHU ŠAMPIONA: Zrenjanin više decenija čuva oreol srpskog grada sporta

B. G.

08. 04. 2024. u 08:35

U DUHU šampiona, kao Evropski grad sporta 2021. godine, Zrenjanin više decenija ljubomorno nosi i čuva oreol srpskog grada sporta u kojem su rođeni i stasali brojni olimpijski i svetski prvaci…

КРИСТАЛНА У ДУХУ ШАМПИОНА: Зрењанин више деценија чува ореол српског града спорта

foto: B.Grujić

Grad Zrenjanin je 2021. godine bio Evropski grad sporta, a ovaj oreol u Srbiji ponosno nosi decenijama, tačnije još od 1956. godine kada su košarkaši Proletera bili prvaci ondašnje Jugoslavije, a kuriozitet je i da je tadašnja prva Proleterova petorka, Loci, Engler, Minja, Katić j Radojčić, bila i petorka nacionalnog tima.

Posle zlatnih Olimpijaca, Branka Simića, milana Galića, Momira Rnića, Dejama Bodiroge, braće Vanje i Nikole Grbić, Milorada Stanulova, Zvonka Vujina, Žarka Čabarkape, Maje Ognjenović, Jovane Brakočević, do zlatnih i svetski poznatih rvača Proletera, niska sjajnih dostignuća i vrhunskih rezultata se nastavlja, a ponosno zlatnim slovima istoriju ispisuje Ivana Španović. U slavu velikih šampiona i sa duhom pobede i optimizma, lože Kristalne dvorane u Zrenjaninu, dobile su novi, sjajan izgled.

- Ovo je samo početak realizacije lepe ideje, požurili smo da za odlučujuću utakmicu srpskih rukometašica protiv Turske, za odlazak na Evropski šampionat, ovako uredimo vip i pres ložu, ali ćemo ukrašavanje dvorane nastaviti - rekao je gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, ponosan na prepoznatljiv sportski duh grada, na čijem čelu je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)