U ŠAPCU SVE VIŠE RADNIH MESTA: Zbogom nezaposlenosti

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

09. 04. 2024. u 08:00

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić ocenio je danas održani Sajam zapošljavanja i obrazovanja, na kom 26 poslodavaca nudi više od 460 radnih mesta različitih obrazovnih profila i stručne spreme, dok osam srednjih škola prezentuje svoje obrazovne profile učenicima osmog razreda.

У ШАПЦУ СВЕ ВИШЕ РАДНИХ МЕСТА: Збогом незапослености

foto V mitrić

- Za nas je ohrabrujući podatak da je nastavljen trend pada broja nezaposlenih lica na evidenciji šabačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. Trenutno je taj broj 4032. Ova sajamska aktivnost predstavlja vid podrške, kako nezaposlenima da lakše dođu do posla, tako i učenicima završnih razreda osnovnih škola, kojih imamo 1056 na teritoriji grada, da mogu da se upoznaju sa ponudom srednjih škola i načine pravi izbor u nastavku svog školovanja - istakao je Aleksandar Pajić.

Govoreći o merama aktivne politike Grada Šapca, gradonačelnik Pajić  ističe je da su one upravo usmerene na mlade, ali i starije kategorije stanovništva.

- Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za 2024. godinu jasno smo definisali prioritete i ciljeve politike zapošljavanja, kao i programe i mere koji će se po usvajanju realizovati na teritoriji grada, kako bismo postigli održivo povećanje zaposlenosti. To između ostalog uključuje, finansiranje stručne prakse, program podsticaja zapošljavanja žena starijih od 60 i muškaraca starijih od 62 godine, obuke za povećanje mogućnosti za zapošljavanje, podršku preduzetništvu, program zapošljavanja zdravstvenih radnika, zdravstvenih saradnika i nemedicinskog osoblja, program podsticaja zapošljavanja osoba sa invaliditetom - naglašavae Pajić.

Direktorka šabačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Jovanka Bečko, navela je da je ideja da decu povežu sa ovom službom i istakla da su pozvali sve srednje škole i učenike završnih razreda da dođu na sajam.

- Ona sutra mogu da se prijave na evidenciju NSZ i da koriste mnoge usluge koje nudimo, naročito za mlade, kao što je stručna praksa, pripravnički staž, program ,,Moja prva plata. Za učenike koji se još nisu odlučili o izboru zanimanja tu je naš psiholog za profesionalnu orijentaciju, da ih posavetuje i pruži im pomoć pri izboru zanimanja koje najviše odgovara njihovim sposobnostima - izjavila je direktorka Bečko i naglasila da je dolaskom velikih kompanija Minta, Jazakija, Pasubia došlo do odliva nezaposlenih lica sa evidencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)