ODLAŽE SE OBNOVA "ZABELE": Propala javna nabavka za izbor izvođača radova u požarevačkom KPZ, vredna 726 miliona

D. NOVKOVIĆ

11. 04. 2024. u 07:30

OBNOVA dva paviljona za smeštaj osuđenika u Kazneno-popravnom zavodu "Zabela" odložena je do daljeg, jer javna nabavka za izbor izvođača radova nije uspela. Nakon razmatranja ponuda šest grupa ponuđača, komisija je utvrdila da su sve ponude neprihvatljive, jer ne ispunjavaju uslove navedene u tehničkoj specifikaciji.

ОДЛАЖЕ СЕ ОБНОВА ЗАБЕЛЕ: Пропала јавна набавка за избор извођача радова у пожаревачком КПЗ, вредна 726 милиона

D.N.

Inače, procenjena vrednost ove nabavke iznosi 726,7 miliona dinara, bez uračunatog poreza.

Prema tehničkom opisu projekta, traže se izvođači radova na rušenju dela postojećih objekata smeštajnih paviljona jedan i dva i rekonstrukciji i dogradnji novih delova. U planu je da se izgradi novi objekat od 2.500 kvadrata, koji je u osnovi oblika ćiriličnog slova G, sa dva odvojena ulaza, za zaposlene i za osuđenike. Ulazi su smešteni u centralnoj zoni objekta na suprotnim fasadama.

- U centralnom delu objekta, na obe etaže, nalaziće se prostorije službe obezbeđenja i za tretman, server soba, kancelarija nadzornika u prizemlju i ostava za odeću osuđenika sa mestom za izdavanje na spratu iznad, perionica sa sušionicom u prizemlju i na spratu, kao i stepenište - navodi se u tehničkom opisu projekta.

Sazidana još 1912. godine

KOMPLEKS KPZ "Zabela" sazidan je još 1912. godine, pa je obnova pojedinih objekata neophodna. Unutar zidina nalazi se sedam paviljona, kao i Posebno odeljenje sa osuđenima pred Specijalnim sudom. Osim "Zabele" u istoimenom gradskom naselju, Požarevac ima još jedan zatvor - ženski, koji se nalazi u centru grada.

Od centralnog dela pružaće se dva krila pod uglom od 90 stepeni. U njima su projektovane smeštajne jedinice, svaka za po šest osoba. Oba krila imaće po devet soba po etaži, što je ukupno 36, čime je obezbeđen smeštaj za 216 osoba.

Pored soba projektovana su zajednička kupatila sa šest tuš kabina, radi lakše kontrole osuđenika. Takođe, u svakom krilu na obe etaže nalaziće se i prostori za slobodne aktivnosti, mini-kuhinja i terasa sa rešetkama. Garantni rok za izvedene radove je dve godine od dana primopredaje objekta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)