VELIKA ŽALOST U KIKINDI: Preminula ugledna doktorka Branislava Manevska

Рада Шегрт
Rada Šegrt

13. 04. 2024. u 14:05

LEKARE i sve zaposlene u Opštoj bolnici u Kikindi, ali i Domu zdravlja, kao i brojne građane Kikinde danas je rastužila vest o smrti ugledne doktorke Branislave Manevski (64), poznatog kardiologa ovdašnje bolnice, koja je preminula na lečenju u Beogradu.

ВЕЛИКА ЖАЛОСТ У КИКИНДИ: Преминула угледна докторка Бранислава Маневска

Foto: Privatna arhiva

Ona je bila uvaženi lekar kikindske bolnice, koja je nedavno napunila 40 godina rada u ovoj ustanovi. Bila je omiljeni doktor mnogih pacijenata i njihovih porodica i nesumnjivo je da će je generacije Kikinđana pamtiti kao izuzetnog lekara i dobrog stručnjaka, a kolege i pacijenti kažu, i istog takvog čoveka. Zato je njen odlazak veliki gubitak za kikindsko zdravstvo i grad u celini.

- Doktorka Manevska je od decembra prošle godine bila u penziji, ali je nastavila da radi po ugovoru, jer bolnici nedostaju lekari, a ona je bila pacijentima omiljena. Pamtićemo je kao izuzetnog lekara, vrhunskog profesionalca, dobrog stručnjaka i istog takvog čoveka. Bila je predana poslu i pacijentima, a istovremeno veoma prijatna i uvek otvorena za razgovor – s poštovanjem i tugom pričaju njene kolege u Opštoj bolnici, a to bi, sigurno, potvrdili i njeni brojni pacijenti.

Doktorka Branislava Manevska je iz ugledne kikindske lekarske porodice, ćerka takođe vrlo priznatih lekara. Njen pokojni otac Branislav Mikić bio je jedan od prvih kikindskih kardiologa, takođe, uvažen stručnjak i poštovan i od kolega i od pacijenata, isto kao i pokojna majka Ruža, pedijatar. Njihova imena, kao i ime njihove ćerke, ostaće upisano u istoriju kikindskog zdravstva, a s poštovanjem ih izgovaraju brojne kikindske porodice. I rođeni brat doktorke Branislave Manevski, Saša Mikić, je i te kako poznat javnosti, jer je bio sportski novinar RTS-a. Njen suprug Lefter Manevski radio je kao uvaženi inženjer u Livnici Kikinda. Iza sebe je ostavila sina i ćerku.

Doktorka Branislava Manevska preminula je KBC-u „Zvazdara“ u Beogradu, gde je bila prebačena pre nekoliko dana, nakon lečenja u kikindskoj bolnici. Od najranijeg detinjstva lečila se od astme i hronične bolesti pluća.

Biće sahranjena u ponedeljak, u 13 sati, na Novom gradskom groblju u Kikindi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)