ZA ZELENIJI ŠABAC: Grad na Savi dobiće od države novac za pošumljavanje

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

30. 04. 2024. u 16:44

GRAD Šabac dobiće je od države novac za pošumljavanje.

ЗА ЗЕЛЕНИЈИ ШАБАЦ: Град на Сави добиће од државе новац за пошумљавање

Foto: A. D.

Tim povodom danas je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović u Palati Srbija potpisao Ugovor o dodeli sredstava za sufinansiranje realizacije projekta pošumljavanja.

Projekat obuhvata pošumljavanje degradiranih površina, čime bi se dobila reprezentativna parkovska površina uz pešačku promenadu u Ulici kralja Milana do savskog pristaništa, kao i zelena površina na bivšoj deponiji ,,Dudara”.

Gradonačelnik Pajić je istakao da je ovo četvrti projekat koji će realizovati u 2024. godini koje sufinansira Ministarstvo zaštite životne sredine. On je  podsetio da su nedavno potpisali ugovore za projekte: ,,Zamena, rekonstrukcija i sanacija kotlarnica u osnovnim školama u Šapcu”, Sprovođenje mera smanjenja zagađenja vazduha u gradu Šapcu poreklom iz individualnih ložišta za 2024. godinu” i ,,Uklanjanje divljih deponija na teritoriji grada Šapca” i poručio da nastavljaju da rade na dobrobit grada i sugrađana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!