DAN POBEDE U LESKOVCU: Polaganjem venaca obeležena pobeda nad fašizmom

I. M.

09. 05. 2024. u 12:58

Dan pobede savezničkih snaga nad fašizmom u Leskovcu je obeležen polaganjem venaca na centralno obeležje u gradskom Spomen parku.

ДАН ПОБЕДЕ У ЛЕСКОВЦУ: Полагањем венаца обележена победа над фашизмом

foto: GU Leskovac

Vence su položile delegacije lokalne samouprave, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, SUBNOR-a, Saveza potomaka ratnika i leskovačkog Narodnog muzeja.

I ovom prilikom je naglašeno da je život u okupiranoj Kraljevini Jugoslaviji bio veoma težak, da su okupatori bili veoma surovi, a da su posebno progonjeni pripadnici srpskog, jevrejskog i romskog naroda, kao i učesnici u antifašističkoj borbi.

foto: GU Leskovac

- Naš narod, kao i uvek, dao je ogroman doprinos obuzdavanju nacističke nemani i gušenju ideje fašizma. Naša obaveza da se sećamo je još veća kada znamo da danas mnogi, a među njima čak i oni koji su u to vreme propagirali fašizam, pokušavaju da prekroje istoriju i da na taj način učine da žrtva i slobodarska prošlost našeg naroda padne u zaborav – kazao je ovom prilikom Oliver Antanasijević, zamenik predsednika Skupštine grada Leskovca.

On je istakao da se na ovaj način svake godine odaje počast herojskoj prošlosti Srbije i poručio da „naš narod želi put mira i blagostanja i da uvek bude ravnopravni član društva evropskih naroda“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!