VRHUNSKI BASKET U KRAGUJEVCU: Turnir A kategorije RODA 3x3 prvenstva Srbije na Trgu vojvode Putnika

V. Hadžić

13. 05. 2024. u 10:52

Profesionalni basket turnir A kategorije u okviru RODA 3x3 prvenstva Srbije održan je u Kragujevcu proteklog vikenda u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije i 3x3 basket Srbija uz podršku Grada Kragujevca. Turnir je okupio sam vrh srpskog 3h3 basketa, učestvovalo je 16 najboljih profesionalnih ekipa iz Srbije, a trijumfovala je ekipa Vulvsa.

ВРХУНСКИ БАСКЕТ У КРАГУЈЕВЦУ: Турнир А категорије РОДА 3x3 првенства Србије на Тргу војводе Путника

Foto. V.Hadžić

- Kragujevac je poznat kao jedan od najkvalitetnijih turnira u našoj zemlji i regionu, a ove godine je igrano 14. izdanje od kada je još davne 2011. godine ustanovljen kao profesionalni FIBA basket turnir. Ono što je ovoga puta novo na turniru je da se održava baš tamo gde je prirodno stanište 3x3 basketa, u centru grada, u urbanom delu gde se okuplja veliki broj ljudi i gde je prvi put postavljena celokupna 3x3 profesionalna oprema, montažne tribine i mnogo drugih sadržaja za publiku i učesnike - rekao je Nenad Tanasijević, generalni sekretar Nacionalnog sportskog saveza.  

-Ove godine basket turnir se održava prvi put u okviru programa obeležavanja Dana grada - kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport i istakao da ova vrsta basketa okuplja sve veći broj učesnika i publike, kao i da grad ima izuzetnu višegodišnju saradnju sa Košarkaškim savezom Srbije koja se proširuje, jer je Kragujevac spreman da bude domaćin značajnih sportskih manifestacija.

Kragujevac je ove godine bio domaćin i novogodišnjeg 3×3 turnira u basketu tokom kojeg se u hali Šumadija sajma takmičilo 70 ekipa u osam kategorija.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)