BOLJI USLOVI ZA UČENIKE: Završen projekat "Sremska Mitrovica, grad bez neplivača"

S. KOSTIĆ

24. 05. 2024. u 10:10

NA Gradskom bazenu "Pinki" završen je projekat "Sremska Mitrovica, grad bez neplivača", kroz koji je ove godine prošlo 250 dece iz seoskih sredina i naučilo da pliva. Program se realizuje skoro sedam godina i okuplja učenike trećih razreda osnovnih škola iz područnih odeljenja u seoskih sredinama na području grada sa ciljem da mališani savladaju veštine i dobiju znanja o plivanju i ponašanju u vodi.

БОЉИ УСЛОВИ ЗА УЧЕНИКЕ: Завршен пројекат Сремска Митровица, град без непливача

Foto SK

- Od početka rada bazena insistiramo na tome da učenici mitrovačkih škola, kako iz grada, tako i iz sela, imaju mogućnost da besplatno koriste bazen jer je i pravljen da bi ga najviše deca koristila. Sportski savez grada uz podršku Gradske uprave za kulturu i sport obezbedio je prevoz za decu do bazena, stručni rad na bazenu, korišćenje bazena i zatim povratak u njihove matične škole - pojašnjava Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza grada, dodajući da za sve ove godine može da se kaže da je projekat pun pogodak.

Kako navode organizatori, skoro 100 odsto dece uspešno završi obuku za neplivače, što procenjuju kao izuzetan uspeh jer se taj procenat obično kreće oko 70 odsto.

- Već sa početkom školske godine, septembar, oktobar, mi počinjemo sa novim grupama, a onda polaganje u maju. Opredelili smo se da ovaj projekat radimo sa decom iz seoskih sredina, da im olakšamo dolazak na bazen - kaže Angelina Anojčić Vuković, instruktorka plivanja, dodajući da je plivanje korisno za zdravlje, očuvanje kondicije, ali i za skladan psihofizički razvoj čitavog organizma.

Zorica Jevtić, učiteljica OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", istakla je da su skoro sva deca naučila da plivaju, te da im je ovo bila jedinstvena prilika da nauče, naročito deca sa sela, jer nemaju svi mogućnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)