NAROD KOJI PODIŽE HRAMOVE IMA BUDUĆNOST: Episkop Teodosije osveštao crkvu u selu Rodelj kod Leposavića

D. Z.

26. 05. 2024. u 15:35

U ČETVRTU nedelju po Vaskrsu, poznatu i kao Nedelja Raslabljenog, episkop raško-prizrenski Teodosije u selu Rodelj kod Leposavića osveštao je danas crkvu posvećenu Svetoj Trojici.

НАРОД КОЈИ ПОДИЖЕ ХРАМОВЕ ИМА БУДУЋНОСТ: Епископ Теодосије освештао цркву у селу Родељ код Лепосавића

foto eparhija raško-prizrenska

- Svu svoju ljubav prema Bogu i crkvi pokazali ste upravo na ovom mestu, dižući divan hram u slavu Božiju, u koji ćemo dolaziti i sretati se sa Bogom, jer Bog stanuje u domu svome. Ovde ćemo izlivati molitve svoje i tuge i radosti. Sve ono što živimo i ako verujemo u Boga i Bog je sa nama, svakog časa. I zato je ovo dobar znak za sve vas koji živite ovde, ali i za sve nas koji danas živimo na Kosovu i Metohiji. Kao odgovor naš, svima onima koji nama ne žele dobro i koji okreću glavu od nas i hoće da nas ponize na razne načine. A niko nas ne može poniziti ako sami sebe ne ponizimo, svojim životom i svojim delima. Svima njima, ovo danas je naš odgovor – da podižemo hramove i da želimo molitvom i ljubavi koju pokazujemo, ne samo svojim najbližnjim, nego prema svim ljudima, živimo kako je Gospod i zapovedio - istakao je u besedi vladika Teodosije.

On je rekao da je narod koji podiže hramove u najteže vreme okrenut Gospodu, da ima budućnost i gleda u budućnost, kao što su nekada naši sveti kraljevi i arhiepiskopi, patrijarsi podizali zadužbine i hramove gledajući u budućnost i misleći na generacije koje treba da dođu koje će biti posle nas.

- Tako i mi, u naše vreme, ne samo da čuvamo ono nasleđeno nego i podižemo i obnavljamo nove hramove i osvećujemo uz slavu Božiju - naveo je vladika koji je u toku liturgije u čin protojereja postavio oca Dragana Đukića, paroha u Leposaviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)