OTVOREN PRE ROKA: Niš dobio Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića, posvećen heroju koji je poginuo na KiM

J. ĆOSIN

28. 05. 2024. u 14:31

NIŠ je, četiri dana pre roka, dobio Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića.

ОТВОРЕН ПРЕ РОКА: Ниш добио Булевар потпуковника Горана Остојића, посвећен хероју који је погинуо на КиМ

Foto> j. cosin

Tako je potpukovnik Goran Ostojić, oficir VJ i pripadnik 63. padobranske brigade iz Niša, koji je poginuo tokom sukoba na Kosovu i Metohiji 1998. godine, dobio obeležje u gradu na Nišavi. Svečanom otvaranju je prethodila šetnja bivših boraca i bajkera po novom bulevaru. Otvaranju su prisustvovali sin i brat stradalog heroja.

Prema rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski, iako je rok bio jun, bulevar je pušten u rad ranije po želji građana da se što pre rastereti saobraćaj u Jagodin mali i na Bulevaru Nikole Tesle. A, na novoj trasi koja je nastavak Bulevara Svetog Pantelejmona, bivše Somborske ulice, i spaja Gradsku opštinu Pantelej sa Crvenim krstom - preko Bulevara Nikole Tesle i Heroja sa Košara - urađen je tek prvi sloj asfalta, a čekaju se još i biciklistička staza, i trotoari...

DUGO ČEKALI

I građani Panteleja dugo su, kako kaže predsednica te opštine, čekali da ih ovaj bulevar spoji sa drugim krajem grada.

- Sanjali smo ovaj bulevar na početku našeg mandata 2020. godine i evo danas svedočimo ostvarenju tog sna. Ovaj bulevar počinje iz naše opštine Pantelej sa istoka i simbolično sa kružnim tokom „Niš u srcu“, jer je Niš uvek u srcu, a rađanje i novi dan je na istoku. Završava se simbolično sa drugim kružnim tokom „4 S“ i poruka je da samo sloga Srbina spašava. Naša zajednička sloga nas je dovela dovde da mi danas svedočimo otvaranju ovog bulevara - poručila je predsednica GO „Pantelej“ Nataša Stanković.

- Ponosno možemo da kažemo da smo posle 13 godina u našem gradu otvorili jedan bulevar. Poslednji bulevar koji je otvoren u Nišu bio je 2011. godine - deo Bulevara Svetog Pantelejmona i Bulevar Medijana. Ostavljamo trag u vremenu i prostoru. Sada će mnogi nalaziti mane, ja ću vam odmah reći da ovaj deo s leve i desne strane bulevara tek treba da se gradi, tek treba da ima propratnu infrastrukturu. Ali ovo će biti prvi bulevar u Nišu koji će imati infrastrukturu ispod trotoara, a ne ispod samog bulevara - istakla je gradonačelnica Niša.

Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića će spojiti nekadašnji Somborski bulevar, koji sada nosi naziv Bulevar Svetog Pantelejmona, iz pravca opštine Pantelej sa Bulevarom Nikole Tesle i Bulevarom heroja sa Košara koji se nalazi na teritoriji gradske opštine Crveni Krst. Ukupna cena radova će se znati tek nakon završetka svih radova, rekao je nedavno direktor Direkcije za izgradnju Zoran Prokić.

POGINUO BRANEĆI SRBIJU

Goran Ostojić, načelnik štaba slavne 63. padobranske brigade iz Niša, herojski je dao život braneći svoju zemlju u rejonu Juničkih planina,na granici s Albanijom, 28. jula 1998. godine.

- S aspekta naše gradske opštine Crveni krst biće i te kako boljitka. Biće obostranog zadovoljstva, i našeg rukovodstva i naših sugrađana, naročito sugrađana iz sela sa severa i naselja Ratko Jović, Donji Komren i ostalih naselja. Grad Niš je odavno trebalo da dobije ovako prelepu saobraćajnicu - naveo je predsednik GO Crveni krst Miroslav Milutinović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA JE NEĆU ZABORAVITI: Pevač doživeo veliku tragediju - bivša devojka mu je preminula na njegovom nastupu