VRŠAC URUČIO PRIZNANJA ZASLUŽNIM GRAĐANIMA: Obeležen Dan i slava Grada – Sveti Teodor Vršački (FOTO)

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

29. 05. 2024. u 21:26

SVEČANOM akademijom u Kongresno-muzičkoj dvorani Centra „Milenijum“, Vršac je danas obeležio Dan i slavu Grada – Svetog Teodora Vršačkog.

ВРШАЦ УРУЧИО ПРИЗНАЊА ЗАСЛУЖНИМ ГРАЂАНИМА: Обележен Дан и слава Града – Свети Теодор Вршачки (ФОТО)

Foto: Grad Vršac

Tim povodom su tradicionalno uručena i javna priznanja zaslužnim pojedincima, koje su predlagali građani, ustanove i brojne organizacije.

Počasnim građaninom Vršca proglašen je doktor političkih nauka iz Beograda Rade Rakočević, čija je porodica već šest godina ponosni donator najveće nagrade za poeziju u Srbiji „Vasko Popa“, koja se dodeljuje u Vršcu.

Nagrada za životno delo otišla je u ruke profesorke muzičke kulture Anđelke Sučević, inače osnivača Gradskog hora „As“, koja i u devetoj deceniji života predano vodi tu skupinu svih generacija i nacija.

Za izuzetan doprinos u oblasti privrede i razvoju Vršca, lokalnom privredniku Nenadu Batalu uručena je Povelja Grada Vršca.

Foto: Grad Vršac

Dejan Santrač i laureat dr Veselin Savić

Isto javno priznanje dobio je i neurolog dr Veselin Savić, dugogodišnji lekar Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“ iz Vršca, kao i pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić, koja je zaslužna za transformaciju Vazduhoplovne akademije u Vršcu.

Priznanja su im uručili gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović i njen zamenik Dejan Santrač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD