ČETVORO "POVREĐENIH" NA GRADSKOM TRGU U VRŠCU: Simulacija saobraćajne nezgode kao nauk za mlade vozače (FOTO)

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

30. 05. 2024. u 20:00

NA Gradskom trgu u Vršcu danas je izvedena simulacija saobraćajne nesreće, koja je imala za cilj da sugrađanima, pre svega mladima, ukaže na to šta može da se dogodi kada nepripremljeni sednu za volan, kao i šta sve nadležne službe moraju da rade da bi spasile povređene.

ЧЕТВОРО ПОВРЕЂЕНИХ НА ГРАДСКОМ ТРГУ У ВРШЦУ: Симулација саобраћајне незгоде као наук за младе возаче (ФОТО)

Foto: Grad Vršac

Akciju su zajednički realizovali volonteri Crvenog krsta Vršac, koji su verno odglumili povređene tinejdžere u putničkom vozilu i svedoke rnj „nesreće“, kao i pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice, hitne pomoći i policije, koji uvek udruženim snagama deluju u takvim situacijama.

-Naši volonteri, kojih trenutno ima preko 50, u ovoj situaciji su predstavljali građanstvo. Okupljenim sugrađanima pokazali su koliko je važno da svaka osoba koja poznaje prvu pomoć priđe mestu nesreće. Čak i sam poziv hitne pomoći nekome može da spasi život – rekla je Suzana Cvetanović, sekretar Crvenog krsta Vršac.

Foto: Grad Vršac

Simulacija saobraćajne nesreće na Gradskom trgu

Vatrogasci-spasioci su tokom simulacije morali da iseku karoseriju, kako bi povređene putnike bezbedno izvukli iz automobila i preneli ih u vozilo hitne pomoći.

-Sugrađani su mogli da vide jednu potpuno realnu situaciju, koja se, nažalost, često dešava na našim putevima. Videli smo i kako izgleda udruženo delovanje svih hitnih službi u takvim situacijama, kao i da se uverimo da je njihov rad na visokom nivou – rekao je Miroslav Lepir, član Gradskog veća za obrazovanje.

Demonstraciji je prisustvovao veliki broj učenika srednjih škola, kod kojih su organizatori ove akcije i želeli da probude svet, da ih navedu da više brinu o svom i tuđim životima, pogotovo što se često dešava da saobraćajne nezgode izazovu tek obučeni vozači.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)