DECA KOJA VRAĆAJU NADU: Odrekli se maturskih majica, pa uplatili novac Lenki (FOTO)

Z. R.

02. 06. 2024. u 17:06

DA EMPATIJE danas još ima, potvrđuje divan gest svršenih osmaka, odnosno maturanata Vlll/4 odeljenja paraćinske Osnovne škole „Momčilo Popović Ozren“.

ДЕЦА КОЈА ВРАЋАЈУ НАДУ: Одрекли се матурских мајица, па уплатили новац Ленки (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Oni su se odrekli svojih maturskih majica tako što su novac, za njih namenjen, preusmerili za nastavak lečenja i rehabilitaciju male sugrađanke Lenke Jovanović (6), koja još uvek ne može da hoda i da govori.

Maturanti su tako na namenski račun humanitarne fondacije za malu Lenku uplatili nešto više od 16.000 dinara, a umesto planiranih maturskih, obukli su obične bele majice, pokazavši tako ovim činom da su vredni svakog poštovanja.

Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, humanitarna pomoć za Lenku Jovanović, koja se od rođenja bori sa posledicama epilepsije, mikrocefalije i cerebralne paralize, zbog čega su joj neophodne skupe fizikalne terapije, može se poslati i putem sms upisivanjem i slanjem broja 746 na 3030.

Foto: Printskrin/Budi human

 Za ovu devojčicu, koja se uz pomoć svojih roditelja lavovski bori da dosegne  maksimum svojih fizičkih mogućnosti do sada je organizovan čitav niz humanitarnih akcija, a lokalna zajednica je Jovanovićima ogromna podrška.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HTEO SAM DA VEŽEM PERTLU...: Milan Marić ispričao anegdotu iz perioda kada je imao 30 kilograma viška